BEN NE KAYBETTİYSEM!!!


Sevgili dostlarım. Yaşamım boyunca dürüst durdum, dürüst yaşadım. Varsa var dedim, yok dedim. Yola çıkıp sana geliyorum dediysem mutlaka gitmişim ve ziyaretimi yapmışımdır. Varımı da paylaştım, hüznüne, acısına ortak oldum dostlarımın. Çok iyi niyetli ve samimi davrandım. Allah’ın bir Abdal kulu olarak her söylenene inandım. Hiç art niyetli olmadım! Söz ağızdan bir defa çıkar deyip her zaman aleyhime de olsa yerine getirdim.

Ben ne kaybettiysem; doğruluk, dürüstlük, iyi niyet, hoş görü, güzel duyguların paylaşılması amacıyla davrandığım için aldatıldım, yarı yolda bırakıldım, Hani derler ya ; keriz oğlu keriz biri diyerek ortalıkta sap gibi bırakıldım. Bu arada beni aldatanlar açısından param olmadığı için sadece yüzüme güldüler. Buna dostlar dışında bazı akrabalarım da inanın buna dahil! Her zaman olması gereni söyledim ama bana inanmadılar! Hastayım dedim, zor durumdayım dedim, sağlık için beslenmeye ihtiyacım var dedim, ama sesimi sadece ben duydum! İnanın sevgili dostlarım ben hep doğruluk ve dürüstlüğümden kaybettim.

Bu hayatta şunu çok iyi öğrendim ki, sende varsa herkeste var. Sende yoksa hiç kimsede yok. O haldeyken uyanıklık yapıp senden bir şeyler ister. Bir şunu öğrendim. Dost istiyorsan, dostum diyorsan, bana dost gerek diyorsan iki elinin on parmağı kadar degil; Bir elinin dört parmağını geçmeyecek kadar dostun olsun. Az olsun, öz olsun, kalabalık olmasın. Bende dost olarak bir elimdeki parmaklar kadar var.

Bu arda birçok yazılarda insanın kızı olsun yeter diyorlar. Sırtı yere gelmez ve daim ayakta olursunuz. Bu söylemde doğru değil. Bana göre manevi de olsa kızın olsun, torunların olur, dedelik duygusunu çok ama çok güzel yaşarsınız. Bu şekilde benimde manevi kızlarım var. Gece gündüz Selam verir, halimi hatırımı sorarlar. İnanın öz kızlarım arayıp sormazken herzaman sesimi duymak isterler, torunlarla konuşurum. Bayramda seyranda selamsız bırakmadılar. Bir elde var olan parmaksayısı kadar yeğenim var onlardan da Allah razı olsun, Bayramda, kandillerde beni arayıp halimi hatırımı sorarlar. Hepsinden de Allah razı olsun. Şu ana kadar iki torunumu görmedim. Ömrüm vefa ederse inşallah onları görmek nasip eyler.

Sevgili dostlar, sizleri fazla üzmeyeyim. Allah kızında, dostun da hayırlılarını versin. Üzmeyen, daima saygı gösterenlerinden versin. Tüm güzelliklerin sizlerle birlikte olmasını diliyorum. Ben ne kaybettiysem hep iyi niyet ve dürüstlüğümden kaybettim.

Saygılarımla sevgili dostlarım.





15.06.2021 Salı / Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net