COVİD19 UN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ!


Günaydın Sevgili dostlar. İzmir’in yağmurlu havasından Tüm dostlara güzel bir gün geçirmenizi dileğiyle sevgilerimi sunuyorum.

Bazen kendi kendime konuşurum. Hani deliler kendi kendileri ile konuşur ve kavga yaparlarmış. Bende kendimle kavga yapıyorum bu sıralar. Kavga sırasında da bir sürü düşünce de beynimin içerisinde zorluyor.

Dostlar, şu covid19 olayı da ayrıca beni çok kötü bir düşünceye yöneltti. Salgın karşılığında aşı olma durumu ne yazık ki bazı aşı olmak istemeyen insanların %25 oranında olması beni çok üzüyor. Bu nedenle aklım çok karışık.

Şimdi şunu kısaca açıklayayım. Bir noktada çıkıp bütün dünyayı saran şu covid19 neden çıktı? Bütün dünyayı sardı, aşı ile engellenmeye çalışılıyor! Dünya ülkeleri ne kadar başarılı olacaklar! Düşünceme gelince dostlarım. Aşı olmadan covid19 hastalığına yakalan, bilhassa gençlerimizi ve küçükleri çok olumsuz etkileyebilir. Yıllar sonra kısırlık ortaya çıka bilir. Bana göre bu covid19 u yayanlar dünya nüfusunu düzene sokmak için çıkarttılar. Yani 10 yıl sonra dünya üzerinde doğum oranları birden bire düşecek. Bu nedenle hastalığı ayakta geçirmek o kadar önemli değil, çocuk sahibi olamama da söz konusu.

Bunun önlemi nedir derseniz aşı olmak. Aşılı iken hastalığa yakalananların bu tehlike yok. Neden mi? ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Çin gibi devletler asiyi çok hızlı bir şekilde yaptılar ve aşı işlemlerini eylülde bitirecekler. Düşünceleri bizden sonrası, diğer devletlere tufan olsun. Yani doğum olayını aşı ile önleme çabasında gayretleri büyük. Bizde de aşı güzel gidiyor. Şu aşı olayını ciddiye alalım. Olmayanlarda en kısa zamanda olsunlar. Gençlere sıra geldiğinde de onlarda zaman geçirmeksizin aşılarını olsunlar.

Evet dostlarım. Sağlığımız için toplantılar yapmayalım. Maskelerinizi takalım, aile ziyareti, başsağlığı dileklerine ve hasta ziyaretlerine gitmeyelim. Gizli gizli iftar toplantıları da yapmayalım. Belki şeytanın aklına gelmeyen bir durum ama dikkatli olalım. Kendimizi koruyalım. Sağlıklı günler dileğiyle sizleri selamlıyorum.

Saygılarımla.


19.04.2021 Karabaglar

Huseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar

www.kafiye.net

 




Bir çiçek ve açık hava görseli olabilir