İleride Bir Gün

Tüm çocuklar gibi bana da her gören soran büyüğün sorduğu: “ Büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?” , sorusu ki bu klasik soruya cevap veren çocukların çoğu büyüdüğüne :” doktor, öğretmen, subay, mühendis…” olacağı gibi bir cevap gelir çoğu zaman. Bu soru da bana sık sık sorulur. Evet ben şuan 13 yaşındayım. Üç yaşımdan beri ben çoğu zaman karşılaştım. Her defasında aynı cevapları verdim. Ben büyüdüğümde; doktor, bilim adamı, gazeteci, oyuncu, futbolcu gibi dalları söyledim. Bana geçen gün yine bir kişi tarafından soruldu.  Hemen bu soruya futbolcu cevabını verdim.

İleride bir gün! Çok uzun seneler sonra mutlaka düşüncelerim değişecek. Ama bu soru şuan sorulduysa çok ünlü bir futbolcu olmak istiyorum derim. Öyle ki, ünlü bir gol kralı! Antrenörlerimin çoğu fiziğimin futbol için çok iyi olduğunu söylüyorlar. En son Menderes Belediyesi ( U 14) spor kulübünden teklif geldi. Çok ünlü bir oyuncu olmak isterim. Taklit yeteneğim var ve bir oyunda çocuk oyuncu rolünü alarak katalogda yer alıyorum. Çok ünlü bir gazeteci olmak isterim. Çünkü araştırıcı, imayı, her konuyla ilgili yazı yazmayı seviyorum.

Evet, şuan Koca Türk Koleji 7. Sınıfta okuyorum. Daha önümde beş yıllık bir süreci var. Sürecinde üniversite eğitimi alacağım. Herkesin sorduğu soruya yanıt olarak hukuk fakültesini seçeceğim. Avukat ya da savcı olmak, iyi ve kötü insanları bir birinden ayırmak, çaresiz, zayıf insanları koruyup kollamak isterim. Ama her yaşta spor ve futbol hayatımda olacak. Gitar çalmak, müzikle uğraşmak, her yaşta benim için hobi olacak. Tiyatro ve sinema en vazgeçilmez etkinliklerim olacak. Eğitimime katkısı ve ileride yaşamımda bana yardımcı olacak iki yabancı dil öğrenmek istiyorum. Şu an okuduğum kolejde İngilizce ve yanında almanca eğitimini alıyorum. Bu yabancı dil eğitimimi için mutlaka İngiltere ve Almanya’da belirli süreler kalarak ilerletmeyi çok istiyorum.

Benim en büyük hayalim Türkiye’de, dünyada görmek istediğim her yere gidebilmek. En son ailemle birlikte Yunanistan adalarına gitmiştik. Sakız adası ve Kos adası. Benim için çok güzel bir tatildi. Oralara özgü yemekler tatmak ve oralara yönelik anı eşyaları almak, yerlere ait bilgileri not etmek. Çok küçükken gittiğim Dubai, Abudabiyi görmek istiyorum. Bu salgın bitiminde annemle gezmek için gideceğimiz ilk yerler buralar olacak.

Sonuç olarak ileride bir gün başarılı, belki ünlü ve tüm hayallerimi gerçekleştirmiş bir yetişkin olarak huzurla hayatıma devam etmek isterim. İleride bir gün çok çok çok seneler sonra bana : “ Büyüdüğünde ne olacaksın?” sorusunu cevaplamış olacağım.



28.03.2021 Karabağlar
Ege Özcan
7/B Sınıfı
www.kafiye.net