İnsanlar bir yerlere gidiyor……


Rabbimin yarattığı en muhteşem varlık “insan”dır!Ve biz insan olarak ,muhteşem varlık olarak en basit şeylerden mutlu olmalıyız!Her birimiz ayrı özellikte,ayrı güzellikteyiz çünkü. Rabbim hiç birimizin mutsuz olmasını istemez!Bizler kendi kendimizi mutsuz yaparız!Olmayacak hayaller peşinde koşmak olmaz! Olacak hayaller peşinde koşmalıyız! Sorumluluk sahibi insanlar sevdiklerine asla mutsuzluk yaşatma hakkına sahip değildir!Aldığı sorumluluk örneğin evliyse ;evliliğine,çocukları varsa çocuklarına,ailesi varsa ailesine asla kimse üzüntü kaynağı olma hakkına sahip değildir!Bir şeye adım atmadan önce iyi düşünüp taşınmalı! Attığı adımın mesuliyetini taşımalı!


Evli kadın ve erkekler boşanma gerçekleşmeden bir başka insana yönelmemeli! Karşındaki insanı,ailesini sevenlerini ve sevdiklerini düşünmeli!Yaşam o kadar ucuz değil!Bazen yapılan bir hata bir insanın hayatına mal olabilir!Herkes güçlü değildir!Hayali ümit-simit dağıtmak bir müslüman’a yakışmaz!Dinimiz muhteşem bir dindir!İnsanlar yaptıklarının bedelini bu dünyadan göçmeden acı bir şekilde öder!Ama kendisi ,ama sevdikleri.Kendimize yapılmasınıistemediğimiz hiç bir şeyi başkasının yavrusuna asla düşünmemeliyiz!


İnsan olarak bize yakışan budur! Bilhassa genç kızlarımız dikkatli olmalı!Hayatının beyaz sayfalarını kirletecek hiç bir şey yapmamalı! Kendilerine asla keşkeleri ve acabaları yaşatmamalı!Türk erkeği her zaman ilkleri yaşamak ister! Örf ve ananelerimiz gereği! Rabbimizin insanoğluna en büyük armağanı “evlat”tır. Evli bir kadın veya erkek geride bırakacağı yavrusunun ne depremler yaşayacağını aklından çıkarmamalı!Boşanmış insanlar aşk ve sevda kadar evleneceği insanın çocuklarıyla deprem yaşamasına izin vermemeli!Adaletli olmalı.Çocuklu çiftler evlilik yaparken çocuklarının duygu ve düşüncelerini göz ardı etmemeli!Karşısındaki kadın ve erkekte güzellik ve cazibeden önce asil bir ruh,sevgi dolu bir kalp,merhamet,saygı aramalı!.


Güzellik ve cazibe işe yarasa bu kadar mutsuz manken ,oyuncu ve star çok mutlu olurlardı!Çoğunun paçalarından mutsuzluk dökülüyor!Onun için değerli dost ve arkadaşlarım; “BİR KALPTE BİR SEVDA YAŞAR !BİR ÖMÜR BİR KİŞİYLE PAYLAŞILIR!”Ayran gönüllülük ;mutsuzluk ve felaketiniz olur!Hepinize hayırlı insanla karşılaşmanızı,bir ömrü paylaşmanızı ve birlikte yaşlanmanızı rabbimden niyaz ederim!..sevgimle kalın!..


Hülya Kaya
www.kafiye.net