HAİN EMELLER



Son tarikat şeyhi taciz skandalının ortaya çıkışı, örtbas edilmeyişi manidar. Uzun zamandır hazırlanılmış olan projelerden birinin daha aktif görevini ifa etmesi gibi görünüyor. İslamı küçük düşürmek adına, aynen Gülen cemaatinde de uygulandığı üzere, önce destekleyip, besleyerek, sonra hain, tecavüzcü ilan edip cemaat liderleri, tarikat şeyhleri üzerinden İslama ve tuzağa düşürülmüş cemaat, tarikat mensuplarıyla da yüce Türk Milletine zarar vermek; kasti oluşturulmuş olumsuz örneklerle, İslama inancı zedelemek, din düşmanlığını körüklemek hain emelleri.

Bu yüzden, tuzağa düşmemek, adi emellerine alet olmamak adına çok dikkatli olmak zorundayız.

Aslolan, aynen Osmanlı döneminde padişahın çare arayışı sonucunda, Hak ile batılı ayırt etmek üzere Yiğit baş Veli Ahmet Şemsettin Marmaravi Hz.’nin görevlendirilmesi gibi, hatta Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün de yapmaya çalıştığı gibi, illa Hak ile batılın ayırt edilmesi gerekir. Aksi büyük vebal olur zira.

Anadolu ve Balkanlarda, sadece on yıllık tasavvuf eğitimi ve Erenlerin İzinde seyahatimle haberdar olduğum, hatta bir kaçını bizzat tanıdığım, günümüzün Anadolu erenleri, Ladikli Ağa’ları var hala çok şükür. Onlar bu projeler gibi kameralar karşısında, televizyonlarda değil, ücra dağ başı köylerinde, tevazu içinde hayatlarıyla, İslam, vatan, ümmet, millet adına nerede ihtiyaç varsa orada, her an hizmetteler.

Çağımız velilerinden, Dr. Münir Derman, Hacı Ahmet Kayhan, Dr. Emin Acar, Sabri Tandoğan ve daha niceleri gibi; ömrünü Hakka, halka hizmete adamış, beşeri ilimlerde de duayen, hakiki Allah dostlarıyla, izlerinden hizmet bayrağını taşıma gayretinde olanları incitmeyelim. İçinde bulunduğumuz ahir zaman hengamesine bu eşsiz değerlerimizi de kurban etmeyelim.

Birlik içinde güzel dinimize, imanımıza, erenlerimize ve saf insanlarımıza sahip çıkalım. Mukaddes görevimiz gereği; hepbirlikte asrı saadete erişelim, insanlığı da asrı saadete taşıyalım. Amin Ya Rab’bi!.

Allah yardımcımız olsun. Güç ve kuvvet O’ndandır Hataya, tuzağa düşmekten O’na sığınalım. Amin.



Adevviye Şeyda Karaslan 06 Eylül 2020
www.kafiye.net