FOK BALIĞI FİNFİN İLE BALIKÇI MİSİNALARI

Evvel zaman içinde… Kalbur saman içinde… Eski zamanlardan birinde masmavi bir deniz varmış. Bu denizde binlerce fok balığı huzur içinde yaşarmış. Bu balıklardan en cesuru da fok balığı Finfinmiş. Arkadaşları arasında kahraman Finfin diye anılırmış.

Finfine kahraman denilmesinin sebebine gelince…

Mavi denizin durgun olduğu bir günmüş. Bunu fırsat bilen balıkçılar buraya akın etmişler. Ağlarını denize atmışlar. Oltalarını kurup, başlamışlar deniz şarkıları söylemeye. Bu şarkılar Finfini çok etkilemiş. Yavaşça balıkçı teknesine yanaşmış. Denizcilerin şarkılarına eşlik etmiş. Tam geri dönecekmiş ki, bir anda inleme sesleri duymuş. Sesin geldiği yöne doğru yüzmüş. Bir de ne görsün? Arkadaşı Fokur, balıkçıların attığı oltanın misinasına takılmış. Kurtulmak için çırpındıkça misina boynuna daha da çok dolaşmış.

Fokur’un bu halini gören Finfin hemen harekete geçmiş. Dişleriyle misinayı parçalamaya çalışmış. Fakat başarılı olamamış. Bir anda aklına balıkçılar gelmiş.

Teknenin olduğu yere hızla yaklaşmış. Sonra sesler çıkartıp, ellerini birbirine vurmuş. Ne var ki balıkçılar Finfinin ne demek istediğini anlayamamış.

Orta boylu, genç bir çocuk kendini denize bırakmış. Sonra da Finfini yüzerek takip etmiş.

Finfin, delikanlıyı Fokurun yanına getirmiş. Fokur, çaresiz bir halde yardım bekliyormuş.

Fokur’un durumunu gören delikanlı dolanan misinayı bir çırpıda çıkartmış. Fokur, sonunda rahat bir nefes almış.

Fokur ile Finfin delikanlıya teşekkür edip oradan ayrılmışlar.

Sahile çıktıklarında Fokur Finfin’nin cesurca davranışını tüm foklara anlatmış.

İşte, o gün bu gündür Finfin kahraman adıyla çağırılmış.

Daldan üç elma düşmüş. Biri sana, biri bana, biri de dinleyenlerin başına.



Hacer Taner Bulut
www.kafiye.net