PLATONİK AŞK


Platonik aşk , kavuşulamayan aşk ve hatta bazen sevgiliden uzak geçirilen saatler, bu günlerde huzursuzdur insanoğlu ama sevgili yanındaysa huzur vardır. Bazen karşılık alamadığınız kişinin yanındayken bile huzur vardır, susarak sarılmak bazen sadece aynı odada yan yana olmak bile yeterlidir.

Huzur aşkın belli anlarında, bak dönem bile demiyorum ha, mırıl mırıl geliveren bir güzellik lakin aşkın adı, tadı madı değil kardeşim. Aşk biyolojik olarak huzursuz bir duygu bir kere, öyle midede kelebekler uçuşurken, eller terler ayaklar buz keserken, kalp piti piti atarken, yemek bile yenemez. Aşktaki o kaybetme korkusu, ya giderse, ya gidersem korkusu, aşkın o her an tetikte olma hali ile huzur bir arada barınamaz, aşkın adı murtaza adını sen koygil bile olabilir. Platonik iken, sevgiliyken de, evliyken de aynı.

Hislerini, duyularını kapatıp onun haricindeki her şeye, elinden gelen en uzun zaman süresince sessiz sakin bir yerde, bazen hiç konuşmadan bazen hiç susmadan bazen hiç uyumadan bazen hiç uyanmadan bütün günü onunla geçirebilmek ve buna rağmen yanından ayrılırken huzura doymuş ama ona doyamamış olmak…

Aşkın tarifinin yasak olduğu diyarlardan geldik
Aşkı belirsiz zamanlara erteleyen çocuklardık
Aşkın adını huzur koyduk
Ne zamanki aşık olduk huzur bulduk.

SEVGİLER…



İlknur Yıldırım
www.kafiye.net