Şeytanın Bile Aklından Geçmeyenler!!!

Merhaba Sevgili dostlar. Nasılsınız efendim iyi misiniz Ben çok iyiyim. Efendim yuzunuz güleç, gönlünüz hoş, umutlarınız daim olsun.

12 Aralık 2018 tarihinde bir yazımda ” CHP nin isminin CHP lilerce cenabi hak partisi olarak değiştirdik. Vay desene 31 marta kadar bu isim seçimden sonra cehenneme hazırlık partisi olacak desenizya” diye yazmıştım.

Deli Dumrul hikayesi bilirsiniz. 1 köprü yaptırır geçenden 40 akçe, geçmeyenler 80 Akça alırmış. Bu hikaye çok kişi inanmazdı.Aslında bu daha değişik amaçla söylenmiş bir ifade.

Gelelim şimdiki zamana. İstanbul büyükşehir belediyesi otobüs geçitlerinde önlemek için tüm üst geçitlerin ilk başına turnikeler koymuş ve bu turnikelerden para vermeden üst geçitten karşıya geçerek eve gideceksiniz. Üstelik metroyu da kullanmanız söz konusu.

Dur bakalım daha neler olacak, neden olacak her şeyler çok ama çok güzel olacak. Binmediğin arabalara para, binmediğiniz metroya para, geçmediginiz köprülerden geçmiş gibi para alacaklar. Bunlar her şeyin çok güzel olacağını söylemişler de, biz daha yeninyeni harika olduğunu görmeye başladık.

Seçim öncesi verilen vaatler verilmemiş gibi devam ediyor üstüne üstlük onu ben vermedim bunu ben vermedim şunu ben vermedim gibi en güzel yalanlara kaldık.

Parti lideri, BBB başkan adayı” namus ahlak şeref sözü veriyoruz. Verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız.” Dediler onu bile yalanladılar.

Amacım siyaset yapmak değil beni takip eden dostlara şunu söyleyebilirim. Bu yazdıklarımın 0/80 ni bu vaatleri veren kişilere ait. Onların söylediğini yazdım, ben onların yalancısıyım, değerlendirmesi size ait.

Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Karabağlar/ 03.10.2019

Hüseyin Durmuş
Demek edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net edebiyat sayfa sahibi