Doğa sever mi, çıkarcı doğacılar mı?

Günaydın Sevgili dostlar günaydın. Yüzünüz Güleç gönlünüz hoş olsun. Güzel bir gün geçirmenizi canı gönülden diliyorum.

Günlerdir kazdağları’nda yaygara Koparan sözüm ona doğaseverler. Resmi açıklamalar çok ilginç. Kazalarındaki olaya sahip çıkar CHP ve yandaşları şimdi bu dağlarda katliam yapılıyor diye bağırıyorlar. Benim dikkatimi çeken çok değişik bir durum var Sevgili dostlar. Acaba bu koparılan yaygara Çok doğru mu? Hani 2001 yılında kazdağlarında altın madeni için sit alanı kaldırılmasını sağlayan kişi CHP millet vekili adayı ve aynı zamanda şirketle ilgisi var. Ben bu konu için bu kadar söylemek istiyorum.

Gelelim bu doğaseverler ile ilgili ilginç bir değerlendirmeye. Bursa’da bir günde ve 1 saat içerisinde 9 yangın aynı anda değişik yerlerde başladı. Sabotaj olduğu kesinleşti. Muğla ilçelerinde ormanlar yandı üstelik bunu bölücü PKK üstlendi. Antalya’da ormanlar yandı sabahtan şu çıktı ve daha katledildi. Şimdi aklıma gelen şu bu doğaseverler bu katliamlar yapılırken nerede? Çok gür çıkan sesleri bu olaylarda neden çıkmıyor? Memleketim Çanakkale Ezine tarafında ormanlar yıkıldı yine daha severlerden çıt yok. Galiba bu doğaseverler bu yangınlar olurken bu yerlerin Türk toprakları olmadığını düşünüyor! Bu topraklar başkalarının toprağı.

Evet Sevgili dostlar insan olmak zordur. Doğayı sevmezse çok zordur. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Eğer kazalarındaki olay için yorgan yakarım diyorsan; Çanakkale, Muğla, Bursa, Antalya gibi yerlerde kasıtlı yakılan ormanların ardından hiç yaygara koparmayan orman severler araziye uyup kayıplara karışıyor. Kazdağlarında vinçlerin önüne yatmak isteyenler, kasıtlı yakılan ormanların söndürülmesi için neden hiç çaba sarf etmiyor? Neden bu orman yangınları için ağzını açmıyor? Kazdaglarını savunanlarin bazıları para kazanıyor. Orman yangınlarını savunsa para kazanmazlar. Aradaki fark işin ucunda para varsa konuşuruz, gerekirse ortalığı ateşe veririz, hatta çevreyi yakıp yikariz. Ne kadar güzel değil mi Sevgili dostlar?

Bu konuyla ilgili yakında güzel bir yazı hazırlayacağım nasip olursa. Dayı sevenlerle sevmeyenlerin,gerçek baban severlerle sahtekarların kimler olduğunu sizlere göstermeye çalışacağım. Bakalım kim doğasever, kim vatansever, kim gerçek dost o zaman göreceğiz!

Sözü uzatmak istemiyorum Sevgili dostlarım. Kısa zamanda yine bu köşede sizlerle buluşup doğayı sevenleri bir inceleyelim bakalım neleri varmış! Yalan yanlış bilgileri Facebook’ta Instagram’da Twitter’da paylaşmak, gerçekler inceleyip araştırmadan yalan yanlış bilgiler vermek ne doğaseverliktir ne de vatanseverliktir.

Saygılarımla güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.

07.08.2019/ Karabaglar
Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net sahibi