SEN HİÇSİN

Canın bile emanet olduğu ve hangi anda senin o çok sevdiğin değerli bedenini terk edip gideceğini bilemediğin bir yaşam içinde senin olan ne var acaba?

Bu kadar kıskançlık ve hırs içinde BEN, BEN diye dolaşırken toplu iğne başından küçük bir kan pıhtısının beyin damarlarını tıkaması sonucunda beyin kanaması geçirmen an meselesi.

Kalp krizi riski de var, o kalp sürekli tasa içinde çarpıyor, heran durabilir,

Olmadı, sen yolunda giderken bir araç üzerine uçar ve böcek gibi ezilirsin,

Kısaca sen bir hiçsin ve güçsüzsün aslında. Boşuna ben, benim diye dolaşma ortalıkta, sadece sana gülüyorum ve sen aslında bir fanisin ve yok olacaksın diyorum.

Dünya bir ağaç, sende baharda açan bir yapraksın ve sonbahar gelince rüzgarlar esecek, kuruyacak ve dalından düşeceksin. Sonra toprak olacak ve yeni yapraklara toprak olarak can vereceksin. Ağaç mı baki? Maalesef onu da bir şekilde keser yok ederler. O halde kalıcı olan yok, değişim söz konusu, an ve an dünya değişiyor, sense olduğun yerde değişimi bekliyorsun ve sadece bir yapraksın….

Bir düşün istersen hazır cinler sokakta serbest dolaşırken çarpılma, kaykılmak ve yamulma. Bak artık hastane de kapatıldı.

Kısaca bu coğrafyada hayatta kalman tamamen tesadüf ve yaşamını yitirmen de kader olur. Keza mühim olan sen değilsin de farkında değilsin…

Nejla BILGIN
www.kafiye.net