İNADINA YAŞAMAK BU

Bu cümleyi eminim çok söyleyen vardır. Hatta söylemekle kalmayıp inadına yaşayanlar da çoğunluktadır eminim. Bu mücadelenin gücüdür, sabrın sonucudur. Her yıkılışa rağmen ayakta kalmanın gücüdür ve herşeyden önce umudun, yaşama sevincinin gücüdür…

İnadına yaşayacağım seni hayat.. Karşıma daha ne çıkaracaksın bilmiyorum.. Ama sana inat yaşayacağım işte.. Hemde inatla, iyiniyetle, sevgi ile, umutla ve hiç geriye bakmadan, yılmadan.. Pes etmeyeceğim..

İnadına helal lokma yiyeceğim.. Aç kalsamda uzanmayacak elim kolay kazanca.. Yalansız, riyasız, hak kapıları bulacağım elbet. Bitecek bu günler ve ben yine güçleneceğim..

Her sevdanın sonunda canımı yaksada vefasız sevgili seveceğim yinede inatla.. Biliyorum yanlış bende değil.. Ben sevmeyi seçerek en güzel duyguyu yaşıyorum gönlümce.. Ve yaşatıyorum elimden geldiğince.. Bunu haketmiyorsa sevdiğim, bunu taşıyamıyorsa hakkıyla… Gitmekte özgürdür.. Giden kaybedendir aslında.. Ben inatla yine seveceğim.. Pamuklara saracağım yine kalbimi, kırıklarını onaracağım.. Onu hakedecek birini bekleyeceğim sabırla.. Ve inatla, inadına seveceğim yine..

Yok.. Uğraşmayın boşuna. Sokamazsınız içime nefret duygularını.. Kötü düşünmemi istemeyin benden.. İçimdeki çocuğu yaşatmak için çok uğraştım ben.. İyiniyetimi korumak uğruna çok bedeller ödedim.. Menfaat, çıkar, kin, nefret, kötü duyguları sokmayacağım içime uğraşmayın.. İnadına saf kalacağım bu kirli dünyada.. inadına işte… İçimdeki çocuğu ağlatmayın artık yeter.. Siz ne kadar ağlatsanızda onu. İnadına avutacağım onu ben. Hayallerini vereceğim yine ona, pembe düşlerini hiç yok etmeden…

Güneşimin önüne kara bulutlar gelsede zaman zaman, dağıtacağım onları inadına.. Sağlığım, neşem, gülen yüzüm, dostlarım.. İnadına yaşayacağım bu zenginliklerle.. Hergün tazelenirim ben. Demlenirim her acının sonunda. Ve yine dopdolu yüreğimle, yine bol kepçe.. Tükenmeyeceğim işte, tüketemeyeceksiniz… Gönül bağımda sevgi, dost sohbetlerimde neşe her daim artacak gün geçtikçe..

İnadına Yaşamak bu.. İnadına yaşıyorum işte…

Şule Akar
04.04.2006
Saat:12:47
www.kafiye.net