Hayali Sevgili

Hayatın ağına kapılmış yaşamımı sürdürüyorum. Gidişinin ardından ne kadar zaman geçti bilemiyorum. Bildiğim tek şeyin sana olan hasretin günden güne çoğaldığından emin olmam olsa gerek. Gitmen gerekli miydi diye düşünüyorum içten içe. Soruların cevaplarını arıyorum sürekli. Bulamasam da umudumu yitirmediğimi biliyorum. Yüreğimin derinliklerine işlemiş olan kokunun uzun zaman gitmeyeceğini biliyorum. Her ne olursa olsun, başıma ne gelirse gelsin sevgimin bitmeyeceğinden eminim.

Arada bir yolun sonunu gözlemliyorum. İçimdeki hissin geleceğine dair kelimeler fısıldadığını duyuyorum. Belki de bu sebepten dolayı umudum kesilmiyor.

Her gece kapıyorum gözlerimi. Hayali görüntünün her gece benim yanımda olacağını biliyorum. Varlığını hissediyorum zamansız. Aklımdan çıkmamakla birlikte son zamanlarda gözlerimden de uzaklaşmıyorsun. Bu duruma anlam veremediğim gibi delirdiğimi bile düşünebiliyorum ara sıra. Bu düşünce sarınca beynimi yanımdaymışsın hissine kapılıp tebessüm ediyorum.’’Biliyorum, yanımdasın. Hiç gitmedin ki…’’ diyorum hayaline.

Ömür devam ediyor sensiz. İstekli veya isteksiz. Kokunun sinmiş olduğu yastığına sarılırım bazen. O kendimi iyi hissetmeme yardımcı olur. Gecenin ayazında sokağa fırlar gökteki yıldızların altında dilek tutarım. Geri gelmen için değil elbet. Mutlu olmanı dilerdim hep. İnan veya inanma ama yokluğun sorun yaratmıyor. Gelmende sorun yaratmaz tabi… Ama gelmesen de benlesin…

Her ay başı okuyup cevaplamayacağın mektuplardan biri daha. Bıkmadın mı dersen; bıkmadım elbette hayali sevgili. Kalbimdeki sızı beni her dakika kahretse de bu satırlardan ne zaman vazgeçerim bilemiyorum. Öbürkülerinden emin değilim fakat senden vazgeçmem olanaksız. Bir zaman karşılıklı olsa da şu zaman karşılıksız olmasına üzülmüyor değilim. Ama ne olursa olsun, sen ne şekilde olursan ol yüreğimin derinliklerinde bir sır gibi saklısın.

SEVİYORUM SENİ ezberlediğim satırlardan öte…

MİNE POLAT
30 Temmuz 2010
Cuma
www.kafiye.net