Komik OLma

Komik olma hep bir giden bir kalan vardır iste hayatta sanki ben bilmiyorum. Dört işlemden pay biç. Ben bile isteye buradayım hala yoksa kim demiş ben senin ah mübarek gonlune hayranim. 10 a kadar saydimsa istedim de saydım beni zorlamis gibi dönme ah beni sevmiş gibi dön yeniden tanisalim. Bak dünya islanmis sabah sende ıslanma. Benim kanımin boynuna bir iplik dolanmis ah az gevşet onu gevset evet böyle cok daha iyi.

Bak küçükken oturup göğü izlediğim sandalyeye sığmaz olmuşum. Başkaları olsa güler buna, benimle dalga geçerler, omer cocuk olmasa bende onlara gülerim iyi gülerim ama o biraz sakin işte. Kim derdi yine aynı göğe bakıp lafın ucunu sana dokunduracagim. Bak yildizlardan sığ bir öküz çizdim gel bakale olmuş mu. Yok canım, benim gibisini yildizlarla dahi cizemezsin dediğini duyar gibiyim. Çünkü bildim seni bildim. Hem nerede olsa tanırım artık tanımam mı çok ayıp. Hem farkettim de muallakta kalmak sahi be iyiymiş. Buna benzer başka şeyler varsa da gönder sende beni bildin mi? Şimdi diyorlar ki o kim. Diyorlar ki baban mi öldü. Allah esirgesin. Benim ses ettiğim hep benim. Ama yinede tanismayin, siz memnun olmazsınız. Ben sizin yerinize de her gün memnun olurum olur mu.

Bir zamanlar buralar hep bataklikmis ve kuşlar aslında dağa doğru denize ucarlarmis, az evvel annem öyle dedi selamı var. Bende ona dedim ki anne artık iyi gunler, selam sabahimiz mi kaldı bari sen yapma. O da dedi boşver de şu ağaca tüneyen kuşlara bak. Bakayım ama anne gözlerim bile sahibine meydan okuyor nerdeydi benim gözlüklerim. Evet suan kalktım ve dünya gözüyle sana baktığım camları arıyorum. Artık annemin selamina da içinden bir e aleykumselam dersin. Gerçi demezsen sen bilirsin nasıl olsa sonra yine gelirim. Olasılıkları arttirayim artık hangisine ses edersen merhaba. Aman da uyanmış mi anasının kuzusu. Oh ne mesut saadet ve tekrirden ileri gelir, tekrardan iyi gunler. Kış geliyor unutma.

Hatice Kübra Öktem 13.8.15
www.kafiye.net