DEĞERLİ KAFİYE.NET ŞAİR VE YAZAR ARKADAŞLARIMA!

“ İçerik sağlayıcısı/yer sağlayıcısı olarak söz konusu içeriğin yayından çıkarılmasını ve yayındaki kapsamından fazla olmayan alttaki cevabımızın bir hafta süre ile internet ortamında yayınlanmasını talep etmekteyiz.

( 22 Nisan 2008 tarihinde gönderilen Samiye Sezen SAYIN yazısına.
Tesadüfen bilgi sahibi olduğumuz bu yazı, hakikatlere tamamen aykırıdır. Ne zamana yenik düşmüş bir görkemli yapı, ne de ihtişamını canlılığını yitirmiş kırıldı kırılacak çam ağaçları, söz konusu değildir.

İsmim Ali Muhittin DİNÇSOY, babamın ismi, Mehmet Muhittin DİNÇSOY’dur.
Şuan 88 yaşındayım. Zamanın devlet erkanları, hatta ecnebi misafirleri ile, sık sık ebeveynimizi ziyarete gelmişler, Atatürk, bir tek defa dahi konuğumuz olmamıştır.

Çiftlik dahilinde Bataklık arazi olmadığı gibi, Atatürk’ün armağan ettiği tek bir arazi parçası da yoktur.

Üç asırdan beri bu aileye ait olan Paşa Çiftliği’nin Tapu kayıtları yeterli bilgi kaynağıdır.

Bu cevabımızın size ulaştığı tarihten itibaren iki gün içerisinde yerine getirilmesini istemekteyiz. Bu süre içinde isteğimiz yerine getirilmediği takdirde talebimiz reddedilmiş sayılacaktır.

Bu durumda, 5561 sayılı kanunun 9. Maddesine dayanarak, sulh ceza mahkemesine başvurarak, içeriğin yayından çıkarılmasına ve hazırladığımız cevabın bir hafta süreyle internet ortamında yayınlanmasına karar verilmesini isteyeceğiz.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ve talep ederim.

Ali Muhittin DİNÇSOY) “

www.kafiye.net edebiyat sayfamız ilk yayına hayatına 20.10.2004 tarihinde başlamış ancak internette geniş kapsamlı yayın hayatına, Google arama motorlarında 05.02.2005 tarihinde başlamıştır. Yayın hayatına başlayan web sayfamız bu güne kadar şuanki sayfa düzeni ve yayın mizanpajını iki defa değiştirmiştir. Şuanki sürümü olan web sayfamız üçüncü görünüm sayfasıdır.

On yıldır yayın hayatında olan web sayfamızda bu güne kadar alıntı makale, şiirleri Google arama motorları kanalıyla tespiti yapılanlar silinmiştir. Ancak ilk yayın hayatına başladığımız sayfada yayınlanan bir öykü ile ilgili olarak telif yasası gereğince kişilerin özlük haklarına saldırı olduğu konusunda üzülerek de olsa bir yazı almış bulunmaktayım. Bu makalenin yazarı Samiye Sezen SAYIN hanımefendinin  “Ali Paşa Çiftliği”  isimli makalesinin yayınlanmasını 08.11.2005 de yayına verdiğimiz makalede; “Ali Paşa Çiftliği’ “nin tanıtımında ve bilgilendirilmesinde çiftlik sahipleri ile konuşulmadığı halde, asıl çiftlik sahibi ile konuşulduğu biçimde oluşturulan kurguda ilgili çiftlik sahibi olan Sayın Ali Muhittin Dinçsoy Beyefendi ile konuşma yapılmadığı halde, görüşme ve röportaj yapılmış gibi makalenin oluşturulmasında tüzel kişinin aynı ismi kullanılmış ve çiftlik ile bazı olumsuz bilgiler aktarılmıştır” bilgisi tarafıma 07.11.2014 Cuma günü tarafıma ulaşmıştır. Ne yazık ki bu bilgi nedeniyle çok üzülmüş bulunmaktayım.

Sayfamızda yayına almış olduğumuz bu makale ilk yayın sayfamızda olması ve sonra bu sayfanın yayından kaldırılması nedeniyle Sayın Samiye Sezen SAYIN Hanımefendinin bu yazısı da yayından kalkmış bulunmaktaydı. İlgili kişiler bu yazının yasal olarak yayından kaldırılmasını istemiş bulunmaktadırlar. Sayfa doğal olarak yayından kalkmış bulunmakta, ancak yayın akışı daha önce var olduğunda şahısların manevi yönden istemeyerek de olsa üzülmelerine neden olmuş bulunmaktayız. www.kafiye.net sayfasında yayınlanan bu makale nedeniyle manevi yönden üzülmesine neden olduğumuz Bursa Ali Paşa Çiftliği sahibi Sayın Ali Muhittin DİNÇSOY Beyefendiden verdiğimiz üzüntüden dolayı www.kafiye.net sahibi olarak özür diliyorum. Bahsi geçen makalenin de şuan kafiye.net sayfamızda yayında olmadığını ve Google arama motorlarında da bu adı geçen makalenin yayında olmadığını da belirtmek istiyorum.

Siz değerli şair ve yazar arkadaşlarımın bundan böyle yazılarına daha büyük bir itina ve titizlik göstereceğinize inanıyorum. Amacı sadece sesini duyurmayan şair ve yazarlara, geleceğin şair ve yazar adayı minik öğrencilerimize hizmet etmekten başka amacı olmayan www.kafiye.net sayfamızın zarar görmemesi için elimizden gelen gayreti gösterelim. Aksi halde web sayfamız telif yasası gereğince sorumluluk altında kalma durumunda da kalabilir.

Şair ve yazar arkadaşlarım; yazmış olduğunuz şiirler ve makalelerinizi her ne kadar gözden geçirerek kafiye.net web sayfasına koyuyor olsam da bazen yazılanların tam kontrolünü atlayabiliyorum. Bu nedenle şiirlerden bazılarında alıntı ve kopyalama olduğunu gördüm. Alıntı ve kopyalama olduğundan şüphelendiğim şiir ve yazıları web sayfasından kaldırmış bulunmaktayım..

“Bundan böyle sayfaya yayına alacağım şiirlerin Google taramasından geçirebilirim.” Taramada alıntı ve çalıntı olduğunu tesbit edeceğim şiirleri web sayfasından sileceğim gibi o şiiri sayfama konulmak üzere yollayan şair arkadaş hakkında da yasal yollara başvuracağım. Telif yasasına aykırı yazım çalışması yapan şair ve yazarlar hakkında web sayfamın korunması ve sayfamızın şair, yazar arkadaşların mağdur duruma düşmemesi için ilk yasal işlem tarafımdan tazminat ve cezai dava açılacaktır.

Kaiye.net sayfasının yayın amacı ilkelerinden de belli olduğu gibi şair ve yazarların sesini duyurmak ve onların sesine ses olmaktır. Yazdıklarını yayınlama imkanı bulamayan, yazılarının değerlendirmesini ve okuyuculara iletmek olan amacımız bazen özel çıkarlar için kullanılmak düşüncesi olanlar tarafından da kullanılmaya çalışılıyor. Bu kullanılmaya sayfamızda izin verilmeyecektir.

Kafiye.net sayfasında yazılarının yayınlanmasını isteyen yazar ve şairlerin uyması gereken kurallar: Buna göre:

1- Şiir ve makaleleriniz alıntı varsa “  “  içerisinde belirtmenizi, alıntı olduğu belli olacak şekilde yazının hazırlanarak sayfamızda yayınlanmak üzere yollanmasını.

2- Makale ve şiirlerinizde kullanacağız isimlerin gerçek kişilerden oluşması durumunda o  kişilerin izni olmadan yayın için yazılarınızı göndermemeniz.

3- Öykü ve tiyatro yazılarınızda özel şahısları ve özel mülkiyetleri hakkında oluşturacağınız kurgularda yine isimlerini ve mülkiyetlerini yazdınız kişilerle görüşerek, mutabakata varıldıktan sonra web sayfamızda yayına alınmasını belgelendirmek kaydıyla yazınızın yayına alınacağının bilinmesini.

4- Telif yasası “  Telif Hakları Genel Müdürlüğü, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca ülkemizde fikri haklar sisteminin güçlü bir kurumsal kapasiteyle etkin işlemesini ve kültür endüstrisinin güçlenmesini sağlamayı amaçlamaktadır.” Gereğince www.kafiye.net sayfasının yayın haklarının korunması ve sayfamızda yazıları yayınlanan şair ve yazarların da haklarının korunması için özel bir çalışma yapılmaktadır. Edebiyat sayfamızın yayın hayatının sağlıklı bir şekilde yürüte bilmesi için şair ve yazar arkadaşların telif yasasına dikkat ederek yazılarının yayına sunulmasını istemelerinin bilinmesi.

Saygılarımla.

Hüseyin DURMUŞ
Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair ve Yazar
www.kafiye.net edebiyat sayfası sahibi.