BU ŞANS MIDIR?
Şu hayatta nelerle karşılaşıyor insanoğlu bir bilseniz. Hem öyle gariplikler de oluyor ki, inanın insanın inanası gelmiyor. Nasıl inanacaksınız ki, gözünüzle görmeseniz oluşan tersliği bir türlü göremez ve bu terslik karşısında da gözleriniz faltaşı gibi açılır alimallah. Dünya sanki terslikler üzerine kurulmuş ve siz de bu tersliklere abone olmuş gibi olu verirsiniz. Bazıları da daha doğmadan çok şanslıdır ve önlerindeki engeller kendiliğinden ortadan kalkar. Hatta öyle bir kalkar ki, kendinizi başbakan, cumhurbaşkanı, bakan, millet vekili ya da bir kuruluşa başkan oluverirsiniz. Çünkü arkanızda destekleyen vardır ve Allah ta yürü ya kulum demiştir. Sizde bu emir doğrultusunda yürümeye başlamışsınızdır artık. Ya aksilikler, ya terslikler yakanızı bırakmıyorsa. İşte o zaman bu hayat çekilmez olur ve bu çekilmeyen hayatta sizin hiç alakanız olmayan, sizin olmadığı, siz kullanmadığınız halde gelecek olan kazık sizi hemen bulur ve adına da efendim isim benzerliğinden olmuştur derler.

Bir tanıdığımın başına gelenler ise pişmiş tavuğun bile başına gelmez. inanın ben duyunca inanamadım. Hatta inanmayı bırakın yalan yapıyorsun dedim tanıdığa. Ama elindeki belgeleri gözümün içine sokunca anladım ki olay gerçekten de yabana atılacak cinsten değil. İsim benzerliği bunun adı oluveriyor sonra idarede çalışan kişilerin yapmış olduğu hatalar, yanlışlar. Ama olan vatandaşa oluyor. Hadi yanlışlık bizden kaynaklandı tamam kabul diyorlar. Peki bu yanlışlığı siz düzeltin o zaman diyorsunuz. Hemen itiraz ile karşılaşıyorsunuz. Olamaz, biz yapamayız düzeltmeyi. Gideceksiniz ilgili mahkemeye, ilgili kuruluşa, bankaya, Tedaşa onlardan yazı alacaksınız ve bu yanlışı ancak o zaman düzelteceğiz diyorlar size. En ilginci size çorabı örenler resmi kuruluşlar, çorabın başınızdan çıkartılmasını ise siz yapmak zorundaymışsınız. O işlemlerin, oradaki borç yükünün size ait olmadığını ıspat etmek ise size ait oluyor ve sorumluluğu size yüklüyor resmi kuruluşlar. Çorabı örerken soran yok, çorap bana ait değil derken ise size sorulacak. Kendileri araştırmadan bu kişi bu ise onun da malı mülkü burada deyip o arsaya, taşınmaz eve hemen haciz işlemi geliyor. Sizin ise hiçbir şeyden haberiniz yok. Es kaza başınıza örülen çorabı öğreniyorsunuz. Bereket size ait olan taşınmazı sizin haberiniz olmadan satış kararı almıyorlar. Hoş gerçi öyle satış kararı yaptıklarının olduğunu da duydum ama bu bizim tanıdığın başına henüz gelmemiş.

Çok önemli gördüğüm bir konuda kısaca size bilgi vermek ve taşınmaz malları olan insanların hemen taşınmaz mallarını kontrol etmesini isterim doğrusu. İzmir tapu sicil dairesinde bir tanıdığın tapusuna tedaş tarafından, bir mahkeme tarafından, bir de hem maaşından kesildiği halde hem de tapudaki taşınmazına ihtiyati haciz tedbiri konmuş. Bunların belgesini gördüm. Tedaşa itiraz yapılacakmış ve tedaş inceleyeme yapacakmış. İnceleme sonunda karar verecekmiş. Bu konuda tanıdık kimlik tespitinin yapılmasını istiyor, ama tedaş bu bir defa alacağını kurtarmak için bir kişi bulmuş. Alacağını ondan tahsil edecek. Mahkeme kararına göre de yine mahkemeden yazı gelecek bir başka tedbir nedeniyle. İşlem yapan banka ise ayrı bir neşe kaynağı oluyor doğrusu. Siz siz olun değerli okuyucularım, hemen adınıza tescil edilen taşınmazlarınızı bir kontrol ediniz. Sonra sizde taşınmazı elden çıkarmaya kalktığınızda böyle tersliklerle karşılaşmamış olun, olmaz mı? Ben kendim kontrol edeceğim. Size de tavsiyen ne olur ne olmaz, içinize kurt düşmesin diyemem, ama gidin bir kontrol yapın. Tedaş dostumuzun kullanmadığı elektriği, hatta dostumuzun o adreste ve civarında, semtinde oturmadığı halde sadece isim benzerliğinden hareketle taşınmaza ihtiyati haciz koydurduğuna göre işler bayağı ciddi. Umarım sizlerin başınıza böyle bir şeyler gelmez ve rahat edersiniz. Burası Türkiye ve resmi kurumlarımızdaki bazı memurlarımızın çok ciddi çalıştıklarını (!) bu işlemlerde görüyoruz. Sonra üzülmeyin derim. Dediğim gibi birde insanın işleri ters gitmeye görsün, her şey onun başına gelir değerli okuyucularım. Benden söylemesi.

Akbük / 19.01.2007
Hüseyin DURMUŞ
www.kafiye.net