2403 NUMARALI ODA

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
Genel Cerrahi Ana Bilim Dalına Teşekkürler ederim.
20.04.2004 günü ana bilim dalında göbek fıtığı ameliyatımı yapan ekip ve hastanede kaldığım sürece ilgisini gösteren hemşire ve doktor ekibi ve personeline ne kadar teşekkür etsem azdır. Yine de herkese teşekkür ederim. İzin verirseniz hoş görünüze sığınarak bir şeyler yazacağım.
2403 NUMARALI ODA

Yıllar nede çabuk geçiyor. Dünya uğraşıları, aile içi uğraşıları derken günlük yaşam mücadelesi. O kadar hızlı akıp geçmiş ki; elli yılın ağrısız, sızısız geçmesinin yanı sıra rahatsızlığımın olmaması beni hastaneler ile ilgili bilgilenmeme elli yaşında nasip oldu. İnsanlar sağlığını yitirmeden onun kıymetini bilemiyor. Ne yazık ki sağlığın kıymetini bilmeyenlerden biri de benim. İnsanlar hep hastanelerden şikayet eder durulardı ancak ben yinede şikayetçi olmayın diye kişilere telkinde bulunurdum. Onlarda bana sen hele bir hastaneye düşte o zaman öğrenirsin diye konuşurlardı. Aslında hastaneler konusunda ben hiçbir zaman şikayetçi de olmadım. Çocuklarımın, ayrıldığım eşimin hastalıklarında hastane kapılarını aşındırdım, ancak benim ameliyat için hastaneye yatmam çok farklı bir şeymiş, bunu da öğrendim.
Bugün 20.04.2004 salı. Saat 13.30 da göbek fıtığı ameliyatı olacağım. Ancak program değişikliği nedeniyle saat 10.00 da ameliyat haneye indirildim. Göbeğimdeki fazlalıkları görüp gülümseyen doktorlar yine gülümseyerek birazda kahkaha atarak fazlalıkları alacaklar. Ben ilk defa milli olacak biri gibi ameliyatı düşünüyorum. Çünkü antibiyotik ve penisilin ilaçlarına karşı olan alerjimi beni ölüm korkusuyla burun buruna getiriyordu.
Ameliyat haneye indim. Ameliyat edecek olan ekipte bulunan ve narkoz dr. Bayan benimle konuşmaya ve moral vermeye çalışıyordu. Ben kendimdeki alerjik olayları anlatırken hani birazda kendimi teselli ediyordum. Güzel bir hazırlık sonucu ameliyatımı oldum ve sağlığıma da kavuştuğumu söylemeden geçemeyeceğim. Ameliyat ekibi konuşarak ve benim her isteğimi yerine getirerek mutlu sonuca ulaştım. Teşekkürler beni ameliyat eden ekibe, sonsuz teşekkürler ederim. Elleriniz dert görmesin, gününüz güleç, mutluluklarınız daim olsun. Şimdi bulunduğum odadan başlayarak benim sağlığımla ilgilenen kişiler hakkında kısa görüşlerimi yazacağım.
2403 nolu odada benden başka iki hasta daha vardı. Biri akşamcılığın vermiş olduğu alışkanlıkla karaciğerleri iflas etmiş, içtiği sigaralar sayesinde akciğerler bitik. Azraile çalım atmaya çalışan, kısacası yolcudur Abbas; ha bugün ha yarın gitmesi beklenen biri.
Diğer hasta ise acemi bir erin kurbanı olan usta asker. Atış talimi sırasında g3 mermisi kaza sonucu kasıktan girmiş. Giren mermi ilk önce karın bölgesinde bir tur atmış. Kısa bir antrenman sonucu yoluna devam ederek; bağırsaklar ağır hasarlı, karaciğer parçalı bulutlu, pankreas araya sıkışmış, vücut ise neredeyse kalburu andırır vaziyette. Uzun bir uğraşı sonucu ümidin kesilip rahmetlerin okunmak üzere olduğu bir dönemde beni iyileştiren bu doktorlar, büyük çaba harcayarak askeri yeniden dünyaya dönüş biletini keserek geri getirmişler.

Hüseyin DURMUŞ
www.kafiye.net