KIZ ÇOCUKLARI

Kız çocukları bence en çok ezilenler onlar oluyorlar, çünkü kız çocuklarının yerine sürekli aileler karar veriyor.yine en azından çocukluklarını doya doya yaşayabiliyorlar gerisi fiyasko.Okulu bitirip hayata atılırken bile bak sen bunu yapamazsın şunu yap gibilerin den çocuğu sürekli zan altında bırakarak ezik büyümesine sebep oluyorlar,işte kendini çok akıllı sanır ya esas onlardır yanlışı yapan, çocukların geleceği ve yarınıyla oynayanlar ailelerdir aslında.

Şimdi Ünzile şarkısını dinlerken aklıma geldi,birazda bizlerde böyle yıkılışlara maruz kaldık. Okurken ne seçme fırsatı koydular nede heves.hep içimizde kaldı yarım kaldı heveslerimiz, yapacaklarımız.Evlilik konusunda bile hep aileler çizdi yanlış yolumuzu ağlasan da göz yaşının faydası yok artık,birde derdini söyleyince kader der sıyrılırlar içinden.Ama YÜCE RABBİM SEÇME HAKKINI bize bırakmış, sonra bana hak iddaa etmeyin diye söylemiş. Orda da yine çok büyük konuşarak cahilliklerini iyice ortaya koyuyorlar.Boşanmaların arttığı şu zamanda,aslında önce aileler eğitilmeli, gençler akıllı maşallah şimdi dediğim dedik,ama yine çoğu zaman körü körüne insanların hayatlarıyla,oynuyorlar bir nevi kumar gibi ama bilmiyorum da bunun vebalini de zor verir insanalar.

Televizyonlarda bas bas bağırıyor aile danışmanları, sevgi evliliğin temel taşı, ama sevgisiz olan evliliklerin sonu hüsran göz yaşı, Bazen diyorum ki sihirli bir değneğin olacak yanlış yapacak olan ailelerin başına bir temas ettireceksin anında doğruyu bulacak ama ner de, insanlar yine aynı cahilliklerine devam etmekteler.sonunda da mutsuz evlilikler mutsuz çocuklar.Söylüyorum avazım çıktığı kadar ne olur ALLAH aşkına kıymayın gençlere, ama inşallah eğitim artırılsa aileler üzerinde de insanlar böyle mutsuz olmasa, çok üzülüyorum dünyanın bu haline resmen dünyayı içten çökertiyor cahiller. ne akıl danışırlar ne araştırma yaparlar sadece körü körüne yaşıyorlar. Rabbim yardımcısı olsun gençlerin aileler bilmeli ki onlar geleceğin mihmanları bunuda gözden kaçırmamalılar.

NİGAR AĞIR
29/8/2014
KAYSERİ/BÜNYAN
www.kafiye.net