GÖNÜL ÇİÇEĞİM
Yine buğulanmış gözlerin can kuşum. Damlacıklar katre katre olmuş yanağında. Ağlıyormusun? Bak Sezen Aksu bile “ Sen ağlama dayanamam” diyor. Bu halini görünce minik bir serçenin heyecanıyla titriyor yüreğim. Titrerken inip kalkan yüreğime sıcacık bir hançer gibi saplanan gözyaşların. Riyadan uzak gönlüme akan gözyaşların. Bilirim candan ve yürekten akan gözyaşları sıcacık olurmuş. Sıcaklığını hissediyorum taa yüreğimde. Oysaki sen acıların yüreğimi doldurduğu bir anda talih kuşu gibi gönlüme konan gönül çiçeğimsin benim. Buğulu gözlerinle yağmur yüklü bulutlarını boşaltırsın gönlüme. Bilirsin ki ben ağlamalara dayanamam. Yalnızlık değil sensizliktir beni perişan eden. Aklımdasın daima. Neden ağlarsın ki kır çiçeğim? Her çiçek bir umudu muştular. Kar yağmış, kırağı çalmış ne gam? Sen gönlümün en nadide yerinde açtınya, karakışlara meydan okurcasına. Yanımda olduğun halde neden uzaklarda gibisin gönül çiçeğim? Bazen yanında olunca da özlem duyulabilirmiş meğer. Hasretinin bu kadar büyüyeceğini hiç hesap etmemiştim. Öğrencilerime cümlenin öğelerini öğretirken bütün öznelere senin adını vermişim hiç farkında olmadan. Mahçup olmuştum anladığımda ama faydasız iş işten çoktan geçmişti. Aslında deniz de değilim ki sevdamı dışa vurayım. Bir dervişin sabrıyla her geçen günü seni bana getirmesi için bekliyorum.
İyi ki ağlarsın kardelen çiçeğim iyi ki ağlarsın. Bilirim ki gözyaşları inşirahtır. Her gözyaşın çiğdem oldu yüreğimde ve her çiğdem çiçeği umut olup aydınlattı yüreğimi. Hüzün bizim işimiz olsa da, bazen sana bile yakışıyor. İyi ki ağladın nazlı çiçeğim. Karakışların hüküm sürdüğü yüreğimde buzları eritip tomurcuklandı kardelenler. Bembeyaz karlara inat açıverdin gönlümde. Beyazlık sadece karda değil yüreklerde de olurmuş meğer. Karanlığa inat. İyi ki döktün hazanda dökülen yapraklar gibi gözyaşlarını, iyi ki bu yüzden gönlümde çiçekler açtı, yoksa nasıl dağılırdı kara bulutlar simsiyah olmuş yüreğimde?
Varlığının kaç bahara bedel olduğunu bilmeyenler yokluğunun ızdırabını nasıl hissetsinlenler gönül çiçeğim. Gönül heybemde bir tek seni yaşattım ve yaşatacağım. Ne olur solma hiç gönül çiçeğim. Ama ben biliyorum ki ÇİÇEKLER ÖLMEDEN MEYVELER OLUŞMAZMIŞ”…
Sevgililer günü anısına Sevgiyle kalın , Hoşçakalın….

Nail AVCI
www.kafiye.net