Ramazan Bayramınız

Dostlara gün/ aydın olsun…

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.
Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, sevgi, kardeşlik duygularının güçlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı özel günlerdir.

Bayramlar dini ve milli duyguların en üst seviyede yaşanmasının yanı sıra birlik, beraberlik ve bütünleşme zamanıdır.
Bu gün tüm Müslüman âlemi Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, Ramazan’la birlikte gelişen, dayanışmanın, kardeşliğin, sevginin, barışın ve dostlukların daha da pekiştiği Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz; ancak, gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken; diğer yandan bayrama gönülleri buruk ve üzgün giren insanların hüznünü ve acılarını da yüreklerimizde hissediyoruz.

Hepimizin malumu, bu Ramazan ayında, dünyanın birçok köşesinde Müslüman kardeşlerimize yapılan insanlık dışı zulümlere şahit olduk.
Onlarla üzüldük, onlarla ağladık. Onlarla bağrımız yandı.
Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de, Arakan ’da, Hindistan’da, Bosna’da ve daha dünyanın birçok köşesinde kardeşlerimizin maruz kaldığı insanlık dışı muamelelerin gölgesinde sevdiklerimizle beraber bu bayrama gireceğiz.
Bu bayramda, kardeşlerimizin çektiği üzüntü ve sıkıntıları hatırlayarak, kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeli birlik beraberlik içinde olmalıyız.
İnşallah bu bayram, bu mübarek günler onların kurtuluşuna ve huzuruna vesile olur.

Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz kalpleri yeniden onarmalıyız.
Bayramlar dini ve milli inançlarımızı ve değerlerimizi örf ve adetlerimizle süsleyip geçmişten devraldığımız mirasımızı geliştirerek geleceğe aktarma günüdür.
Bayramlar sevinçleri büyütme üzüntüleri azaltma günüdür.
Bu bayramda çocuklarımızı, öksüz ve yetimlerimizi, kimsesizlerimizi sevindirelim, onları mutlu edelim.Mümkünse, yakınınızda bulunan huzur evlerindeki, gözleri yolda bekleşen yaşlılarımızı ziyaret edelim.Aile büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü ve hayır dualarını alalım.

Bu Ramazan Bayramı’nın size, ailenize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, refah ve mutluluk getirmesi dileklerimle bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor; sevgi ve saygılar sunuyorum…

Ömer Sabri Kurşun
www.kafiye.net