Engelleri aşalım, Mavi Kardeşlik…

 

Her çocuğun bir hayali vardır ve her çocuğun bir hayali de olmalıdır. Hayallerimiz değil midir ki bizleri hayata bağlayan…

Siz evladınızın sahip oldukları ile mi? Yoksa olmadıkları ile mi ilgilenirsiniz?

İşte engelli çocuklarımızın da yapamadıkları değil, yaptıklarını görmeliyiz.

Engel önce beyinlerimizde başlar. Sonra yaşantımıza, her hareketimize yayılır. Engelleri ortadan kaldırmak için önce şehirleri, sonra beyinlerimizi o duruma uygun hale getirmek gerekiyor.

Dünya Yaşlılık Derneği; sadece genç büyüklerimize değil engelli vatandaşlarımıza da kucak açıyor. Hem de öyle bir amaçla yola çıkıyorlar ki, yaklaşık iki buçuk milyon yıldan beri Ege denizinin iki kıyısında yaşayan engelli çocuklarımızın engellerini bir nebze olsun ortadan kaldırarak yaşamlarını kolaylaştırmak adına yola çıkıyoruz.

DÜYADER Yönetim Kurulu Üyesi Ünlü tasarımcı Sema Keçeci, başarılı yapılan “Uluslararası Platin Saçlı Güzellik Yarışması”nın ardından şimdi de hayalindeki projeyi gerçekleştirmek üzere kolları sıvadı.

Etkinlik; 23 Temmuz’da Çeşme’de “Plaj ve Moda Etkinliği” Laika Pool Bach’ta gerçekleşecektir.

Sema Keçeci “Mavi Kardeşlik” projesi ile ilgili bakın neler söyledi.

“Hedefim önce kıyı kardeşliği ardından doğu ve batı çocuklarının kardeşliğidir. Tanrı bir şeyi alıyorsa daha fazlasını verir. Bu gün bedenim sağlıklı çalışıyor yarın hangimizin ne olacağını kim  bilebilir. Hep bu günümüzle değerlendirmemeliyiz bu günün yarını da var. Bir de içlerinden sanat yönleri olan kişiler çıkabiliyor ve daha yatkınlar. Neden bu insanlar evde otursunlar… Bu projenin temelleri bir sohbet esnasında başladı diyebiliriz. Kendisinin özürlü bir evladı var. Akülü sandalye kullanarak hayatını devam ettirmesi gerekiyor.  Bunun için birçok prosedüre takılmış ve düşünmeye başladık neler yapabiliriz diye. En büyük hayalim bu çocuklarımıza herkesin aynı duyarlılığı gösterip onların önünü açması, aileleri ile etkinliklere gönderilmesi, yani bir annenin dramından yola çıktık. Üstelik çoğunun eğer ortaya çıkarılırsa çok yetenekli olduklarını düşünüyorum ama kaç kişi bunun farkında. Ailelerin ve çevrenin eğitilmesi gerekiyor. Engelli olmak sadece fiziksel engel olarak anlaşılmamalı. Benim iki evladım var. Ergenlik döneminde bir takım sorunlar yaşıyorlar. Bir gün onlara dedim ki; ben de bazı şeyleri bilemeyebilirim bu deneyimleri sizinle yaşıyorum, daha önce yaşamadım böyle sorunları. İşte aslında bu da benim engelim bu konuda bilgim olsaydı çocuklarıma daha faydalı olabilirdim.

Yine bu çalışma Alanya, Antalya, Midilli ve Amerika’da önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecektir. Engelli çocuklarımız için sanat okulları açılmasını sağlamak ve onların el emeklerini yerel markalarda kullanarak stantlarda sergilenmelerini sağlayarak onlara destek olmak diğer bir amacımız” dedi.

Bu organizasyona ilgi ve talebi arttırmak amacı ile Uluslararası düzeyde plaj giyim ve mayo defilesi etkinliği de Engelli çocuklarımızın el emeği ve katkılarıyla sunulacaktır.

Gecenin sunumlarını Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, yapacak. İzmir Sanayici İş Adamları Derneği, Uzun Yaşam Derneği Başkanı Sayın Engin Tulumbacı, Dieter BEHRENTIN  Behrentin Cominication –Almanya, Nurcan SABUR Magazin Kolik, Bahar ÖZTAN  Sinema Sanatçısı, Ayşen GURUDA  Sinema Sanatçısı, yazılı ve görsel basın medya, birçok ünlü konuk ve sürprizleri olacak.

Sanat dünyasının birçok ünlü ismi, üst düzey yetkililer, belediye başkanları, Meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri gecede bulunacaklar.

Belgin Turan SATICI
www.kafiye.net