BİLİR MİSİN?

Bilir misin ne demektir karmakarışık duyguların içinde çıkışa yol aramak. 
Bilir misin ne demek hayatının milad noktasının olması. 
Bilir misin ne demek her gün canını acıtan iğneleri bedenine saplamak. 
Bilir misin söylediğin konuştuğun her şeyde insanların sana acıyan mı yoksa seven gözlerle mi baktığını ayırt edememek ne demek?
Bilir misin saatlerce engin denizlerde yüzebilirken, on dakikada sığ sularda yorulup çıkmanın yarattığı o hüznü.
Bilir misin, hayat dolu, neşe dolu, enerjik bir insanın artık eski enerjisinden geriye anılarının kalması nasıl acıtıyor insanın canını.
Bilir misin, herkese yardıma sevgiyle koşarken, sevgiyle yardım edilmesi, moral gücü yüklenmesi gereken bir insan olup da; kaprisi, nazı, ezici sözleri, anlayışsız ve bencil tavırları tek başına bertaraf etmeye çalışarak olan azıcık enerjinin de tükenmesi ne demektir, bilir misin?
Sağlıklı bir ruhun, ağrılarla, doktorla, iğneyle, ilaçla, hastaneyle, insanlarla bozulmadan güçlü kalabilmesi için ne kadar çok mücadele ettiğini ve bu mücadelede destek yerine kösteklerin çoğaldığını gördükçe yaş zannedilen zehir zemberek gözyaşlarının yanaklarını nasıl yaktığının ne demek olduğunu bilir misin?
Bilir misin, tüm gücünü inancı ve yüreğindeki imanından alan bir insanın, yanlışlara hayır dediği için yerden yere vurulduğunda yeniden yeniden hasta olup bir türlü iyileşememenin ıstırabını bilir misin?
Bilir misin, şimdi böyle bir yazı yazarken bile, “ajitasyon yapmış” diye düşünenlere dahil herkes için “Rabbim kimseye böylesi ve daha kötü acılar verme” diye dua ederken, kendine dua etmeyi sona bırakmanın, hala insancıl duygularla yaşarken yanlış yorumlanmanın hüznünü bilir misin?
Bilir misin, hastalık Allah’tan gelen bir misafirdir ve görevi bitince gider. İşte bu misafirin öğrettiği insanları, hayatı ve hakikatin gerçek yüzünü ardı ardınca yaşamanın ne kadar ağır olduğunu bilir misin?
Bilir misin “kafana takma” diye dostane konuşanların pek çoğunun “ben sana olumsuzluğu yaşatırım, söylerim, canını sıkarım ama sen takma olur mu” cümlesini yaşattığını bilir misin?
Bilir misin, sevgisini paha biçilmez gördükleri menfaatler için saklayanların akıbetini? İşte bunu ben de bilemem. 
Bilir misin, hastalık gelir geçer, insanlar gelir geçer,dünya gelir geçer. 
Bilir misin ahirette mizan, sevgiden yanadır.İnsanı, diğer canları, doğayı, vatanını, milletini, bayrağını, en mühimi Rabbini ve peygamberini sevmeyen, sevgisiyle merhamet etmeyen, merhameti ile güzelleştirmeyen insan, dünyayı parmağında oynatan sultan olsa ne olmasa ne.
Hep sevgiyle daimi sevgiyle kalın.

Elvan Usul
www.kafiye.net