GAZETECİLİK VE HİZMET

Demokratik rejimle yönetilen ülkelerin vazgeçilmezlerindendir basın. Halkın, ülke sınırları içinde ve dışında olup bitenlerden haberdar olabilmesi, toplumsal ve bireysel etkenlerin, insan üzerindeki etkilerini fark edip hayatını ona göre idame ettirebilmesi açısından çok büyük bir önem arz etmektedir basın. Bu sebep itibariyle ki; ülkemizde İletişim Fakültesi, Gazetecilik Enstitüleri açılmış, bu önemli organın bilimsel işlevselliği için çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bununla beraber memleketimin basın mensupları, genellikle muhabir olarak gazetede göreve başlamış ve icraatlarında temayüz ederek, çeşitli müdürlüklere yükselerek, gazete sahibi olmuşlardır.
Temelden, muhabir ve gazeteci olarak bizzat işin içinde kendini yetiştiren basın mensupları, haberin tarafsızlığının, hakiki haber ile prensipler dairesinde kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğinin mühimmatının farkındalığını en fazla yaşayan kitledir. Gerek genel gerekse yerel gazetecilikte değişmeyen, “tarafsız, doğru ve ilkeli yayın” anlayışı gazeteciliğin olmazsa olmazlarındandır. Lakin her gazete, bu prensipleri tam manasıyla kamuoyuna yansıtamamaktadır. Burada okurun çeşitli gazeteleri okuyarak, inceleyerek, hangi gazetenin prensiplere sadık olduğunu, hangisinin ihanet içinde bulunduğunu bulması, idrak etmesi gerekmektedir. Zira doğru bir haber ile bilgilendirilmek isteyen bir okur, ancak güvendiği ve doğruluğuna inandığı bir gazetenin sayfalarında bulur, kendi ve toplumu ilgilendiren mevzuları.
Bunun mukabilinde; Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en iyi yerel gazetesi ödülüne layık görülen “Hizmet Gazetesi” Denizlili okurların duayeni olmayı başarmıştır. Basının, toplum üzerindeki ehemmiyetini, hassasiyetini benimseyip; muhtelif çalışmalarla, mükemmel yazar kadrosuyla, özverili muhabirleriyle, farklı bir reklâm anlayışıyla ve çağımızın gerektirdiği internet haberciliği ile Denizli’de bir ilktir Hizmet. Böyle geçmişten gelen tecrübeleriyle, etik prensiplere bağlı bir gazetede yer almanın onuru, gururu ve mutluluğu ile ilk günümde ilk yazımla sizlerle birlikte olmanın heyecanının zirvesindeyim.
Ümit ve arzum; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sizlerle buluştuğum bu köşemde, siz değerli okurlarımla, gerçeklere, hayatın birçok farklı penceresinden bakabilmektir.
Basın doğru haber basarsa halk onu bağrına basar.
Biz halkın bağrındayız.

ELVİN USUL
www.kafiye.net