SENİ SEVİYORUM MARMARİS

Yıllar sadece mekanları değiştiriyor. Geçtiğimsokaklardaki kaldırımlar değişmiş. Tekneler, teknelerdeki personeller değişmiş. Dükkanlar değişmiş. Sonra tanıdığım dostlarımın yaşamı değişmiş.

Öyle ya…

Sadece değişiklik onlarda mı? Ya ben? Ben değişmedim mi, bu yıllar boyunca…

Ama bazı şeyler var ki onlar asla değişmiyor..

Anılar… Hatıralar… Duygular…

Yıllar önce olduğu gibi yine bu yıl, teknelerin tam karşısındaki caddede Zıraat Bankası  yerini koruyor.. Ve o Zıraat bankasına denk gelen yerdeki bank da aynı yerinde.. Belki bank yıpranmıştır,
yerine yenisi konmuştur ama hala aynı yerde…

Gözümün önüne 10 yıl öncesi geldi..Kendimi o bankta otururken düşündüm..O psikolojimi, o duygularımı..Hatırlamakta bir hayli zorlandım o ruh halimi.. Huzurlu ve keyifli, sıkıntılarından arınmış ve mutlu bir kadın olunca, insan geçmişini inkar etmesede o duyguyu tekrar hissedemiyor.. Bundan mutlu olduğumu inkar edemem doğrusu..

Yıllar önce o bankta oturduğumda hayatımın ilk dönüm noktalarından birini yaşıyordum. İlk önemli kararlarımdan birini veriyordum. Herşeye rağmen, bunca yıldan sonra bile o bankta oturup geçmişimi ve geleceğimi kağıda dökerken ki ruh halimi hiç unutmadım..

Belkide o ruh halimi hiç unutmadığım için tüm değişemlere ayak uydurdum. Belki de o yüzden hayatımı hep sil baştan başlattım ve yaşadım..Sonunda mutluluğu buldum..

10 yıl sonra kendime güvenim tam, yaşamım düzgün, ekonomik,sosyal,aile ve özel yaşamımda tüm hayatımı bu noktaya getirebildiysem, o bankta aldığım kararlarında etkisi olmuştur eminim..

Dönüm noktası gibi bir şey bu..10 yılın getirdikleri ve götürdüklerinin izleri… 10 yılın  pişmanlıkları, üzüntüleri, sevinçleri.. neşeleri..

Marmarise yeniden ayak bastığım bu ilk günde fark edilen ve fark edilecek her şey gibi, dostlarımla birlikte olmak çok güzel..

Hayatımda yaptığım ilk TEK BAŞIMA tatil bana iyi geldi..

Seni seviyorum Marmaris..

Ve seninle yeniden doğan kendimi de seviyorum..

Şule Akar
2011 07 27
Saat: 12:27
www.kafiye.net