Yaşamak

Bayılıyorum yaşamaya. Her gün temiz havayı solumaya oh be. Dünya varmış demeye. Sonra Güneşin doğuşunu ve ısıtmasını hissetmeye. Çevremde güzel insanlar görmeye, daha önce tanımasam da bana laf atıp sorunlarını çekinmeden anlatan kişilere hayranım hem neden konuşmasınlar ki. Hele birde laf uzadığında benim öğretmen olduğumu duyunca sanki psikologla karşılaşmışçasına konuların daha da değişik alanlara kayması beni mutlu ediyor çünkü güven duyup hatta konular özellere de uzanabiliyor.

Eh bana da dinlemek düşüyor bende zaten dinlemeye konuşmaya pek meraklıyımdır. Ama bazı kişiler benim için dedikoduyu seviyor ondan oturup tanımadığı kadınları dinliyor diyorlar duydum ve eminim ama dinliyorum da tabiki bende onları bir tartıp biçiyorum herhalde. İşte emekliliğin faydaları bunlar bence. Çalışırken 5 dakika çay içerdik hemen ardından zil çalardı. Derse koşardık öğrencilerimizi bekletmemek için. Şimdi başka bir rahatlık içinde yaşıyorum, her şeyden önce
bol zamanım var bunu en iyi yararlı şekilde nasıl değerlendirirsem bana artı kazandırır bunun hesabı içindeyim. Bol bol kahve ve çay molası yürüyüşler ve mesleğimin güzelliği ve o nedenle duyduğum onur, yaşantımın her anında bunu hissederek yaşamak sanırım hepimiz aynı duygular içindeyiz.

Denize vakit ayırmak, ormanda yürüyüş yapmak ve el işleri bunlar yıllardır isteyipte yapamadığım şeylerdi. Ben hep derdim iş hayatı bitince altımda bir şort, üzerimde bir tişört ve ayaklarımda şıpıtık terlikler. Hep bunun özlemi içindeydim ayrıca bir diğer arzumda her gün öğretmenler odasında gördüğüm arkadaşlarımın dışında başka meslekten kişileri tanımak, onların görüş açılarını hissetmek ve fikir alış verişinde bulunmak, şimdi bu isteklerimde gerçekleşiyor. Evimi sadece otel gibi kullanmadan ona ilgi göstererek can vermek, değer kazandırmak. Kısacası ben
emekli olduğum için asla üzüntü duymuyorum, tam tersine aşırı disiplinli yaşantıdan kurtulduğum için oh çekiyorum. Kendimiz içinde yaşamamız lazım, esir gibi yaşadım yıllarca. Belki benim böyle düşündüğümü başkaları dinlese şaşkınlığını gizleyemez.

Seferihisar/29 .07.2013
Dilek Tozan OKTAV

Emekli Müzik Öğretmeni
www.kafiye.net