BAZEN TEK YAZMAN GEREKENDİR GERÇEKLER..

Kelimelerin yetmediği yerler olur hayatında. Bazen de ne kadar konuşsan da konuş bir anlam içermez kelimelerin. Uğraşsan da yazamazsın çoğu zaman. Ama dilinin anlatacağı o kadar çok şey vardır ki…
Kimi insanlar anlasa da çoğu aldırış etmez duygularına. Aslında duygu derler ama gerçeklerdir onlar. İnsanların yüzüne vurulan, kimisinin de söylenecek zamanı, yeri ve cesareti bulunmayan gerçekler. Çünkü kırar insanları. Acıtır birazda. Yaradır kimisine göre. Ama hepsi aynı noktada birleşir. Kıpırdamaz durur öylece. Kimisiyle mutlu olursun gerçeklerin. İstediğindir çünkü o. Ya da tek hayalin. Kitap gibidir gerçekler. Kimisine görede karalı bir kağıttır aslında, ama gerçekte bir destan yatar yuvasında.

Korkmayanların, en önemlisi de cesareti olanların kitabıdır o. Okuya okuya tutkuyla bağlanırsın ona. Kaleminde önemlidir kitap gibi. Kitabı da oluşturan çizgiler değil midir zaten? Birleşince hayatı, anıları, notları en çokta gerçekleri bulundurur içinde. Ya acıtır yaranı ya da gözyaşına döner mutluluğun. Ahh gerçekler.. Bir deniz gibi boğar insanı. Duymak istemezsin onları. Sözcüklerin bir araya getirdiği kelimeleri, cümleleri, paragrafları, konuşmaları.. Hiç hoşuna gitmeyeceğini bile bile duyurur sana hayat. Aslında hayat senin yaşamak istemediğin en büyük gerçektir.

Dilek  AKMAN
www.kafiye.net