Mehv olmuw genclik

Butun gunu yari yuxulu veziyyetde olan Nergizin bu gun yuxusu tamam qacmiwdi. 
Nece gun idi Universitete de getmir ele halsiz veziyyetde evde yatirdi. Qurup yoldawlarindan zeng edib halini soruwan olanlara xesteyem deyib bawdan edir hec kimle uzun uzadu dialoqa girmirdi.
Ele bil hamidan qorxur ehtiyat edirdi. Anasinin defelerle dur hekime gedek ve ya tecili yardima zeng vuraq demesine baxmayaraq hec birine razi olmamiwdi.Anasina sende qiripi agir xestelik etdin ey ay arvad deye qadini sakitlewdirmiwdi.
Ilk once ayaga qalxanda sentirledi.
Bir anliq dayanib sonra iri kamodun ustunde olan guzgunun onune kecdi.
Guzgude ozune baxanda ,guzguden ona baxan qizin bew ay once oldugu simada olmadigini aciq awkar sezdi.
Guzguden ona gozlerinin alti tamam qaralmiw solgun rengi bir qiz baxirdi.
Hec kimin duya bilmeyeceyi bir sesle ah cekdi.Heyatimi mehv etdim deyib astadan picildadi. Dodaqlarinin arasindan picilti ile cixan sozleri ozunun qulaqlari bele ewitmeyecek bir zeiflikle dedi. Zerif ve beyaz elleri ile pirtlawmiw saclarini arxaya dogru sigallayib kicik sancaqla bawina berkitdi.
Bawinda yararnan kut agrilarin kesilmesi ucun anasinin verdiyi agrikesicilerin hec biri qizin bawinin agrisini kesmemiwdi. Ozunu ora bura vursada evden bayira cixa bilmemiwdi.
Hem qorxurdu hemde derman almaq ucun elinde sakitlewdiriciye yetecek qeder pulu yox idi,Alib qebul etdiyi dermanlarin pulunu hele verilmemiwdi.
Haminin yatmasini gozleyen Nergiz gunortadan nenesinin pul qoydugu kicik bezekli mucrunu gozalti etmiwdi. Onu goturmek ucun evde haminin yatmasi lazim idi.Cunki nenesi mucrunu goz bebeyi kimi qoruyurdu.
Her gun onu acib baxir yeniden qonaq otaginda olan guzgulu qarderobun alt gozune yerlewdirirdi, Arvad her defe aldigi pensiyadan ayirib ora atar, her defesinde de bu menim kefen pulumdur deyib kederle gulumseyerdi.
Pulun qalan hissesini ise ogluna verer, gotur bala evde ne catmir al deyerdi,Oglu ondan pulu almaq istemese de, yawli qadin israr eder nehayet isteyine nail olardi.
Nergiz alib qebul etdiyi narkotik terkibli dermanlarin pulunu ancaq o mucrunun icinde olan pullarla odeye bilerdi.Bawqa hec bir yere gumani yox idi. Nece gun idi ki telefonuna gelen hedeleyici zenglerden artiq canina bir qorxu duwmuwdu..
Dermanlarin pulunu vermese atasina deyecekleri ile onu qorxuzmuwdular.
Nergiz onlardan canini qurtarmaq ucun nehayet ki evlerinden oguruq etmek qerarina geldi .Ya atasi terefinden ceza almali ya da onlarin istedikleri meblegi onlara catdirmli idi.Sabah gunortaya kimi zamani var idi .
Nergiz yerine girsede yata bilmir yataginin icinde oyan buyan cevrilirdi.Gozunu yumub otaqlardan seslerin tamamile kesimesini gozledi.

Nahide Tagıyeva Qurbanova
www.kafiye.net