Kitab ve Peçenye

Genc qız böyük bir aeroportun gözleme zalında öz reysini gözleyir. 
O, kitab ve peçenye alıb oturacağa eyleşir. Yanındakı boş stulda olan peçenyeden götürür. Bu zaman diger oturacaqdakı kişi de oxuduğu jurnaldan gözünü çekmeden elini uzadıb peçenye götürür. Bu, qızı tebden çıxarır, amma kişiye heç ne demir , kitab oxumağa davam edir…

Qız her defe elini uzadıb peçenye götürende, kişi de peçenye götürür. Bu, qızı hövseleden çıxarır, amma aeroportda ses -küy salmaq istemir. Sonda 1 peçenye qalanda qız düşünür :”Maraqlıdır, göresen bu nezaketsiz indi ne edecek? “Kişi, sanki onun fikrini oxumuş kimi, peçenyeni ten bölür ve gözünü jurnaldan çekmeden qıza teref uzadır…. Bu, son hedd idi… Qız esebi halda qalxır, eşyalarını götürüb oradan uzaqlaşır…. 


Teyyarede yerini tapıb oturur. Eyneyini götürmek üçün çantasını açır… Ve…. Orada bayaq aldığı peçenyeni görür…. Birden aldığı peçenyeni çantaya qoymağı yadına düşür…. Sen deme, nezaketsiz hesab etdiyi adam heç bir eseb nümayiş etdirmeden öz peçenyesini onunla bölüşürmüş…. Bu, çox utandırıcı bir hal idi….. Qız xecalet çekirdi… Sehvini düzeltmek üçünse, artıq imkan yox idi….. 
Qezeblenmezden evvel düşünün “Belke, haqsız ele siz özünüzsünüz?! “.

10.03.17
Govher Rustamova
www.kafiye.net