GEÇEN YILLARIN ANISINA

Günaydın sevgili dostlarım. Hayırlı günler dilerim. Yüzünüz güleç, gönlünüz hoş, umutlarınız daim olsun. Bu gününüz dünden daha güzel olsun. Gözlerinizde mutluluk parıltıları, yüzünüzde gülümseme eksik olmasın.

Değerli dostlarım. Yıllar o kadar hızla gidiyor deriz çoğu zaman. Yıllar zaman tüneli içerisinde 24 saat üzerinden ve yıllardır devam eden zaman dilimi açısından gitmektedir. Yaşadığımız zaman dilimi içerisinde geçmez, gelecek yılları biz göremeyiz, bu yaşam bize güzellikleri de sunmaz…. gibi söylentilerle yaşarız ve zaman da çok hızlı geçiyor kardeşim der kendimizi olumsuzluklar karşısında bahanelerin yanında zaman yükler aklanmanın yollarını ararız ve avunuruz.

Ben çocukluğumda bir an önce büyüsem diye öyle dualar ediyordum ki, şimdi o büyümem sona erdi ve artık yılların beni 60 yılların başında yavaş yavaş yorgunluğu, yanlış anlamayın ama biraz da bu yaşamdan bıkkınlığı bana getirdi. Geçen yılları kısaca incelemeye çalıştım. Öyle durumlar yaşamışım ve bu kısacık 60 yıla neler neler sokmamışım ki… Büyümüşüm, okumuşum, büyüme döneminde şair ve yazarlarla tanışmadan, halk müziği, sanat müziği, hafif müzik, tiyatrocu ve sunucularla görüşmelerim, konuşmalarım geçti gözümün önünden. Ben bu altmış yılımı doya doya yaşamışım. Mesleğimi severek yaptım ve hala öğretmenlik mesleğime büyük bir bağlılığım var. Bu altmış yıl içerisinde aşık olmuş ve evlenmiş, yirmi bir yıl sonra boşanmış, iki kız sahibi olarak yaşama da devam ediyorum.

Sevgili dostlarım. Zaman gerçekten çok hızlı geçmiyor. Zaman adaletli, ancak zaman içerisinde yaşayanlar adaletten ayrılmış, adalete uyanlar olarak karşımıza çıkıvermiş oluyor. Öyle anlar, öyle durumlar yaşadım ki değerli dostlarım. Yaşamımda bir de yazı yazmaya başladım. 1974 yılından bu yana şiir, tiyatro oyunu, deneme,makale,sohbet,öykü, masal denemeleri, anılar, mektuplar…Bütün bu yazın çalışmamda “Gelin Canlar” isimli bir şiir kitabım yayınlanmış, “Ağanın Misafirleri ve Kurtaran Şehir Çanakkale ” isimli iki tiyatro oyunum sahnelenmiş ve halka gösterime girmiştir. İnanın ben yaşamı doya doya yaşadım sevgili dostlarım. En ilginci ise dostlarım; ben mutluluk ile acıyı çoğu zaman birlikte yaşadım.Burada onları anlatmak çok uzun zaman alacaktır. Ayrıca anlatarak da sizleri fazla sıkmak istemem.

Dostlarım. altmışlı yıllarımı yaşamaya başladım. Yalnızım ve on dört yıldır bütün mutluluklarımı, hüzünlerimi, acılarımı, olumlu olumsuz duygularımı dört duvar arasında yaşadım ve yaşıyorum. Son bir aydır geçirmiş olduğum rahatsızlık nedeniyle yaşamış olduğum yılların beni gerçekten çok yorduğunu anladım. Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimi noktalama kararı aldım bu yorgunluk nedeniyle. İlk defa bu rahatsızlık ve hissettiğim bu yorgunluk nedeniyle kendimi sadece dinlenmeye ayırdım. Günlerdir sadece tedavinin yanı sıra sadece dinlenme yapıyorum. Kendimi toparladım, sağlığımı tekrar kazandım. Şuan yine ayaktayım ama inanın dostlar hala kendimi yorgun hissediyorum.

Yaşam da geriye baktığınızda sizin zor gününüzde kapınız çalınıyorsa, rahatsızlandığınızda sizi hastaneye götüren dostlarınız bir telefonda yanınızda oluyorsa, zor anınızda yardımınıza koşuyorlarsa inanın sizden mutlusu olmaz. Ben söylediğim bu dostlarıma sahibim ve inanın siz dostlarımın da böyle dostlarınızın olmasını da canı gönülden isterim. Öyle dostları olmalı ki insanın, paranın, varlığın hiç önemi olmamalı. Böyle güzellikleri sizlerin de yaşamasını isterim.

Sevgili dostlarım. Yaşamak çok güzel, mutluluklar la dolu olan yaşam ise inanın çok daha güzel. Şükür Allah’ıma ki ben dostlarım sayesinde elim ayağım da tutarken gerçekten mutluyum. Hani bir de omuzuna yaslanacağım, konuşa bileceğim, sohbetinden büyük mutluluklar duyabileceğim bir de can dostum olsaydı daha da güzel olacaktı. Bun da şükür, buna da sağ olsun diyelim. Yaşamak güzel diyerek kalan yılları da aynı güzellik ve mutluluklarla yaşamak nasib olsun.

Ben yıllarımı doya doya yaşım. En önemlisi nedir bilir misiniz dostlarım? Ben bu yaşadığım yıllar içerisinde asla yakınmadım, aman demedim, kafama da fazla takmadım. Sanırım bu durumum benim hala dimdik ayakta kalmama neden olmaktadır. Sizlerinde her kalktığınızda yaşanması gereken bu ömürde şikayetiniz olmasın. Yakınmayın ve yaşama gülümseyerek bakın sevgili dostlarım, olmaz mı?

Sizlere güzel gün ve güzel yıllar geçirmenizi diler, gerçek dostların bulunduğu yaşam dilerim.

Saygılarım.

Hüseyin Durmuş

Emekli Edebiyat Öğretmeni
Şair Yazar