ZAMANA KARŞI MUTLU OLMANIN YOLLARINI BULMALIYIZ

Her gün bir fikir tufanı yaşarız,bazen akşamları karamsarlığa düşeriz, bazende sabahları öyle duygu yoğunluğu yaşarız ki,yorgun düşeriz çoğu zaman. Bu yorgunluk güzel bir yorgunluktur düşünce ve fikirlerimizin aklımızda yoğunlaşmış doğmuş halidir. Sanki bir bebeğin doğuşu gibi gerçek aklımızda filizlenerek çoğalan dünyadaki yapacağımız işlerin kafamızda canlanıp gerçeğe geçmesidir.

 

Önemli olansa Rabbım bir şeye ol deyince olur.Kuluna ise sebat ve sabır düşer.Kalp atışımızda ki nameler. Özellikle şiir alır da götürür insanı hayale dalmak istediğimiz an, bazen öyle hale geliriz ki bir şiir dinlemeden, bir şiir yazmadan işimiz rast gitmez.

 

Her şey tersine döner sanki,belkide bize gelir bilemiyorum. Önceleri acaba nasıl yaşarmışız şiir olmadan, Şiir bir doktor gibidir, şiir bir hemşire, şiir bir ilaç gibidir, tesiri çabuk hissedilir.Gözle görülmez ama ruhunla hissedersin.Şiir maneviyatı sevdirir,Maneviyatınız güçlüyse zaten durmaz yazarsınız.

Maneviyat Rabbimizin en güzel hediyesi bize binlerce şükürler olsun Rabbimize. Maneviyatımızı ilahi eserlerle süslemek kısmet olur inşallah bizlere, bizlere diyorum çünkü hiç ben olmadım, hep biz oldum çünkü sadece kendimi düşünmek istemem,çünkü sadece kendini düşünen insanlar bencil insanlardır, onlar gibi olmak istemem,keşke herkeste benim gibi düşünse belkide hayatta bu kadar karmaşa olmazdı, işte neden hep çocukluğumuza dönmek isteriz çünkü eskilerde kötülük, hiyanet, ihanet, nefret, yalancılık, karmaşa yoktur tertemizdir o günler, çocukların sokaklarda huzur içinde oynayabildiği zamanlardı belkide, hiç artık yaşayamayacağımız günlerdi, güzel günlerdi.Rabbime dua ediyorum hep huzur içinde yaşayabileceğimiz günler elbet gelir inşallah diye

 

NİGAR AĞIR
04/06/2015
www.kafiye.net