Şimdi Üşüyorum

Bugün yokluğun içime bir kor gibi düştü birden nedeni yokken ağlamalar, ruhumda fırtınalar esiyor. Her fırtına sonrası kalbimden bir parça kopuyor ve darmadağın oluyorum. Çok zormuş sensizlik, telefondaki sesin bile yetiyormuş, canım deyişin soğuk bir kış gününde sımsıcak bir yorgana sarılmak gibi senin sevgin beni sarmış sarmalamış. Şimdi üşüyorum bir çocuğun ihtiyaç hissetmesi gibi kollarının arasında sonsuz güveni duymak istiyorum.

Sanki bir buzun üstündeyim. Buzlar kırılıyor, çöküyorum, gömülüyorum sulara. Avuçlarımın arasından akan sular gibi sanki kayıyorsun yavaş yavaş ellerimin arasından. Seni sevdim ve seviyorum.

Bilmiyorum artık hayat yolunda nasıl bir yön çizerim sensiz, senli günlerim diye iki bölüme ayrıldı hayatım. Sen ve ben, ateş ve su gibiydik. çok zıt bir ikili benim kalbim ateş, sense tek ilaç, ama sensizliği tercih ettim ama yapamıyorum. Seni sensiz yaşamak bir fırtına gibi kopuyor, köpük köpük sarsılıyor. Seni istiyor seni ruhumun derinliklerine bağırıyorum; gel yeter diye. Dokunmak istiyorum, sarılmak istiyorum, dudaklarında eridiğim an gibi durdur saatleri.

Geceler olmasın, güneş hiç doğmasın, sen yoksun, nasıl olsa yeni doğacak sabahlarımda sen yoksan; yarınlarımda ne anlamı var? Doğmasının güneş, esmesin rüzgarlar, senle olamıyoru,m sensizde demiştin ya bende ne senle ne sensiz olamıyorum.

Biz ne iyi bir sevgili olabildik nede arkadaş karabasanlar bastı. Yokluğumuzda ama yan yana iken hiç sorun yaşamadık. Leylaklar, sümbüller açtı gönül bahçemizde diyemedik birbirimize. Sensiz olamıyorum, gel artık, söylesek bile inandıramadık.

Sen gönül bağımda açan bir güldün. Hiçbir zamanda solmayacaksın. Seni sevmek bir ibadet, şimdi sabah akşam günde beş kez değil benim ibadetim, yirmi dört çarpı altmış kez ibadet ediyorum ben. İçtiğim suda, yürüdüğüm yolda sen ve hayallerim var. Sana sarıldığım an birlikte gülmelerimiz doyasıya yaşanmışlıklar var. Benim ayrılığım bile onurlu olacak, onurlu olmak için gözyaşlarımı içime akıtacağım. Hiç kimse bilmeyecek senin için ağladığımı ama sonsuza giden bir yolda ben seni sevdim ve seveceğim ama sana gel demeyeceğim.

Lemide ÇAKIR
www.kafiye.net