Dostluk adına…


Bazı kişiler vardır bir iki dakika yanındadır ve kendini hafiflemiş hissedersin. Sanırım bunun nedeni sesidir.Yumuşak ve alçak olması ve en önemlisi de sizi sözünüzü kesmeden dinlemesidir..Belki elle tutulur bir konuda konuşmazsınız.Biraz daha açmanıza henüz hazır olmasanızda konuyu daha ciddi yaklaşmak gerektiğini hissedersiniz…

Boşlukta hissederken,yönünüzü kaybettiğinizden aklınızın içinde çok fazla zaman geçirdiğinizi fark ettirendir o kişi.

Pek konuşmaz, yalnızca ara sıra cevap verir ama konuşmasını tekrar duymak istediğiniz için giderken birşeyler daha sormak istersiniz.Sorduğunuz şeyin bu olmadiğını bilir .Ve her ikinizde gülümsersiniz.

Aradan bir zaman geçer,onu sevmiş miydim,iyi birine benziyor mu?İyiydi,dersiniz çünkü çok çoskulu görünmek istemezsiniz..

Artık sabahları erkenden uyanmış ama birkaç saat uyuyabilmişsinizdir.Yataktan çıktığınızda nerdeyse yenilenmiş hissedersiniz ve normalde yaptıklarınız yerine yürüyüşe çıkmaya karar verirsiniz.

Hiç farkına varmadan uzun süredir kendinizi eve kapadığınızı fark edersiniz, gidilen mecburi tek yer alışveriş merkezidir,geri kalan zamanınızı evde geçiriyordunuz.Huzursuzlanmanıza şaşırmamak gerekir.

Uzaklaşmak istemezsiniz çevreden sadece bacaklarınızı açmak için ufak bir tur atarsınız.Erkenden,okullar açılmadan,insanlar koşuşturmaca,işlerine gider. Dışarı çıkmak çok güzeldir;sokak boş ve temizdir,gün olasılıklarla doludur.Şu anda boştur ama birkaç saat içinde yeni yürümeye başlayanlarla dolup taşacaktır.

Yanlış bir yerde, yanlış bir zamanda, yanlış insanlarla bir arada olduğunuzu bir de düşünün? Hayal dünyamız, bir zamanlar yerlerinde yeller esen dostların olmadığını hatırlatır.Uçuşan kelebekleri hisseder ve gerilmeye başlarsınız.

Herşey çok daha karmaşıktır ama tabii ki bunu kimseye açıklayamazsınız.

Herneyse.Sanırım insanlar kendini eve kapatmanın nedenlerinden biri de birilerini görmek istememesidir.

O kişilerden hiç iz yoktur- ve dramaya hiç karşı koyamayan tarafımız aslında epey hayal kırıklığına uğramıştır.


İlknur Yıldırım

02 Aralık 2021

İzmir’den…
www.kafiye.net