POZİTİF OLMAK

Pazar günü Samsonite bavul alışverişim esnasında orada ki 4 satış temsilcisi çalışanlarından biri şu cümleyi söyledi bana : ‘Saat 17:00 üstelik hava çok sıcak ve siz hala bu saatte gayet güler yüzlü, neşeli ve pozitifsiniz. Enerjiniz çok yüksek. Üstelik bu bize de yansıdı. Siz alışveriş yapmasanızda lütfen sık sık ziyaretimize gelir misiniz, sizin gibi müşterilere ihtiyacımız var.’

Tabii ki alışık olduğum bir yorumdu bu ve ilk kez duymuyordum. Ama yine de duymak hoşuma gitti. En yakınlarıma bunu başaramazken ve en çok da onlar tarafından üzülen eleştirilen kişi olmama rağmen ; en azından etrafımdaki insanlara bunu yansıtabilmek ve karşılığını almak keyifli. Üstelik bunun için çok çabalamam da gerekmiyor. Kendimi bildim bileli pozitif olma mantığım ister istemez ruhuma ve davranışlarıma yansıdı yıllar boyunca. Hatta içimde bazen canımı acıtan nice sorun hatta zaman zaman gözlerimin yaşarmasına sebep olacak nice kırgınlıklar olsa bile..Herşeye ve herkese rağmen inatla korumaya çalıştığım bir gerçek bu.. Etrafımda ne kadar negatif, sorun üreten, sürekli şikayet eden ve sabrımı defalarca zorlayan insanlara rağmen bazen ben bile şaşırıyorum  bunu nasıl başarıyorum ?

En kötüsü kendimi hep savunma durumunda bulmak.Çünkü aldığım yorumlar belli.  Öyle ya hayat bana güzel. Benden mutlusu yok, ne derdim var, ne tasam. Daha ne istiyorum ki. Ohhh sefam olsun..Bu cümleleri etrafımdaki insanlardan duyduğumda derin bir iç çekiyorum ve susuyorum artık. Kendimi anlatmayı bırakalı çok zaman oldu. Ne söylersem söyleyeyim  beni işlerine geldiği gibi anladıklarını öğreneli de çok oldu. Baktıkları pencereden yorumluyorlar nasıl olsa. Ne diyeyim ki.

Ödediğim bedelleri, kayıplarımı, her yıkıntıdan sağlam çıkma savaşamı, dimdik ayakta kalma gücümü ve TEK başıma verdiğim hayat mücadelesini anlamalarını beklemiyorum artık. Kalabalıklar içinde seçmek zorunda olduğum yalnızlığı ve yalnız başına aldığım keyiflerle yaşamak zorunda kaldığımdan da haberleri yok nasılsa..

Olsun..
Ziyanı yok.
Canları sağolsun.

Eğer bir nebze etki edebiliyor isem pozitifliğim ile. Eğer azıcık da olsa yüzlerini güldürebiliyor isem..  Varsın haksızlık etsinler, varsın nankörlük etsinler ve varsın yanlış yorumlar yapsınlar bana..

Hayat bana yine de güzel nasıl olsa.

Sevgilerimle
2016 07 19

Saat: 14:00 Kurtköy, Pendik İstanbul

www.kafiye.net