MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM

İyi akşamlar sevgili dostlarım. Bu gün öğretmenler günü ve ben Emekli olmuş bir öğretmenim. Size kısa kısa bir şeyler anlatayım.

Bu ülkede öğretmenler gününde öğretmene değer verilmez. Son zamanlarda siyasi iktidar öğretmene değer vermeye başladı ancak yeterli değil. Muhalefet liderlerinden biri öğretmenleri sık sık aşağılıyor. Hakaret ediyor, yerden yere vuruyor. Bir de kendisine oy istiyor. Vermeyenlere öğretmen bile demiyormuş . Ama ben öğretmenim, hakaret eden ahlaksız bunu bilmiyor.

Okulda sınıflara kadar veliler girer, öğretmen döver, her türlü aşağılama, hakaret, tehdit eder. Yardımına koşmazlar. Evet ben öğretmenim.

Pkk, pyd ve ypg diye kanlı bir terör örgütü var. Çoluk çocuk demeden bombalar ile şehit ediyor. Yetmiyor ülkemin çocuklarına eğitim verip aydınlatmaya çalışıyor. Ama bu kanlı terör örgütü öğretmenlerimizi şehit ediyor. Muhalefet ne yapıyor terör örgütünü destekliyor. Hatta bu örgüt şerefsizleri, vatan hainlerinin kendilerini savunduklarını, onlarda insan diyen ve onları koruyan siyasi liderler ve millet vekilleri var. Ben şehit olmaya hazırım diyerek görev yapan vatan sever öğretmenim şehit ediliyor! Biliyor musunuz, ben öğretmenim.

Birde bazı öğretmenler; paramız yetersiz, geçinemiyorum, bana devlet veriyor mu diyerek görevini yavaşlatan, yeniliklere karşı kendilerini bilgilenmemek için inat edenler var. Ben öğretmenim; şikayet değil bizzat daha iyi çalışmam gerekiyor. Evet ben öğretmenim.

Dahası mı, o kadar çok anlatılacak durumlar var ki dostlarim; ben öğretmenim, şikayet ve yakınmak bana yakismaz!

Kısacası ben bir öğretmenim. Bir öğretmen gibi davranmalıyım. BEN BIR ÖĞRETMENİM.

Saygılarımla.

24.11.2022 persembe/Karabağlar

Hüseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair yazar
www.kafiye.net