Kezban Koçak

SEVGİ NE DEMEK Tİ?


🤔
🥰
🌹
💕

Bugün 14 Şubat “Sevgililer Günü” imiş. Ya da diğer bir adıyla “SEVGİ GÜNÜ”Ben de diyorum ki; sevginin günü mü olur? İnsanın tüm canlılara olan sevgisinin günü tek bir gün değil, kalbinde her gündür ve nefes aldıkça bu sevgi, yeniden yeniden doğar tıpkı gün doğumu gibi. Uyurken de, rüyalarda buluşmalar devam eder. Sevgiyi kalbimizde hissederek, tüm hücrelerimize beynimiz yardımıyla yönlendiririz. Bunun için ne bir güne, ne bir saate ihtiyacımız vardır bence.

♥️

Sevmek yürek ister derler. Doğrudur, herkesin yüreği vardır ama beceremez sevmeyi. Çünkü; önce sevme eyleminin, insanın kendini sevmesi ile başlaması gerekir. Sonra; çevresindeki çekirdek ailesi, yakın akrabaları, dostları, arkadaşları, sevilmeye değer insanlar varsa onlar… Ve tabii ki hayvanlar, bitkiler ve yaratılan tüm canlılar…

Niçin seviyoruz yaratılanları? Yunus’un dediği gibi; “Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü.” Yaradan hepimize SEVGİ‘yi doğuştan zerk etmiştir. Ama, çoğumuz nasıl sevilir bilmeyiz. Mesela; bir çocuğun masumiyetinde ki SEVGİ‘yi hiç bir değerle ölçemeyiz. Bir annenin evlatlarına olan SEVGİ‘si asla paha biçilemez!

🤔

O halde SEVGİ ne demekti?

SEVGİ; emekti, çıkar gözetmeden sevmekti, yaratılan tüm canlılara saygı göstermekti, tüm hücrelerinle sevgiyi hissetmekti ve nefes aldığımız sürece sevip-sevilmenin kıymetini bilmekti.

🙏
👏
💐
🌹
💋
🌷
🪻
🌸
💕
😘


Bize düşen de; “SEVGİ GÜNÜNÜ” kutlamaktı.



Kezban KOÇAK / İstanbul -14.02.2024
www.kafiye.net