BENİ ŞAŞIRTAN BOYKOT ÇAĞRILARI



Günaydın, hayırlı sabahlar, hayırlı günler dostlarım. Güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum. İki haftadır sanal alemde katil, şâki, şerefsiz, ahlaksız, çocuk ve kadın katili, toprak gaspı yapan İsrail ürünlerine boykot başlatıldı. Büyük bir kampanya ve bu kampanyaya katılmayı sanal sayfalarında büyük bir heyecanla katılan paylaşımcılar.

Sevgili dostlarım. Ben İsrail ürünleri olan içecekleri olan kola, neskafe, burger, kullanıcıları, sütlü kiremalarini 20 yıldır evime sokmuyorum. Bu ürünleri İsrail ürünü olmasının yanı sıra sağlığa zararlı olduğu içinde kullanmıyor ve evime sokmuyorum. Bunu bazen evime gelen Şair ve yazar dostlarım çok iyi bilir. Çünkü benim dolabımda kola ve benzeri içecekler olmaz. Kendileri getirseler bile evlerine giderken kalan içecekleri evlerine götürürler. Nest kafe, kokainli ve süt tozunu mamulleri de evimde bulundurmuyorum. Ben yine böyle bir boykot sonucu uygulamaya başladım ve hala evime sokmuyorum.


Şimdi gelelim sadede. Koka kola, Pepsi kola, nest kafe… ülkemizde 1960 yıllarda üretimi başlamış ve ülkemizde halkımızın kullanımına sunulmuştur. Arada sırada boykot çıkar, biraz zaman geçtikten sonra bu boykot kendiliğinden kalkacaktır. Benim isteğim boykot değil İsrail ürünlerinin satın alınmaması. Bakalım bu cezayı halkımız uygulamayı basara bilecek mi? Yoksa bir ay sonra evlere kasa kasa tekrar taşınacak mi? Zaman bunu gösterecektir.


Dostlarım, sizleri sıkmak istemem. Sıkıntılarımız var. Ama bu boykot furyası bilerek, isteyerek katılabiliyor muyuz, bu dirayetli göstere bilecek miyiz? Asıl sorun bu. Boykot değil, bundan sonra İsrail ürünlerini kullanmamak, evlerinize sokmamaktir. Bu olmaz diyenleriniz var olacak. İster inanın, ister inanmayın ama ben tam 20 yıldır bu uygulamayı yapıyorum. Darısı sizlerin başına. Bakalım 3 ay sonra neler olacak.



Saygılarımla.


04.11.2023 cumartesi / Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net edebiyat sayfası sahibi