Sıcakların artması mi?



Sevgili dostlarım. Hatırlar mısınız bilmiyorum ama 10 yıl önce Endenozya açıklarında 9 şiddetinde bir deprem olmuş ve ikisi savaş gemisi olmak kaydıyla 5 ticari gemi kayboldular ve hala bulunamadı. Dostlar bu depremden 15 gün sonra uzay bilimciler bir açıklama yaptı. Bu depremin şiddeti o kadar büyüktü ki, dünya yörüngesinde 1 santimlik mi, 1 milim mi kayma oldu. Sonra bu konu üzerinde durulmadi. O depremde büyük bir göçük oluştu, depremden sonra büyük tusunami oluştu. İnsan kayıpları çok oldu.


Gelelim son altı aya ve kısaca bu dönemde de ülkemizde 6 saat arayla iki ana deprem oluştu. Dünyaca kabul edilen ve son 600 yılın depremleri oldu. 50 bin canımız vefat etti. Ne hikmettir ki Akdeniz’de böyle bir depremin çökmeleri dünya düzenine de etkisi oldu. Büyük denizlerdeki akintilar akış ve ısı yönüyle değişime uğradı ve depremin tetiklediği ısı ve dünyanın ısısı tam 3 aydır bütün dünyayı olumsuz etkiledi. Ülkemiz dünya ile birlikte sıcaklıktan kavrulmaya devam ediyor.


Sözün kısası sevgili dostlarım. Bu konuda sizlere daha geniş bir açıklama yapacağım. Yalnız bu sıcaklıkların, insan eliyle oluşturulması, doğan kirletilmiş bahane. Büyük kıyamet yaklaşıyor dostlarım. Aman dikkat edelim ve doğruluk üzerine kendimizi hazırlayarak kıyamet içinde hazirligimizi dikkatlice yapalım.


Kalın sağlıcakla.


11.08.2023 Cuma/ Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair, yazar

www.kafiye.net edebiyat sayfası sahibi