KADIN RUHU….!!!


Ben özgür ruhumu, tüm benli
ğimi ona borçluyum. Özgür irademle seçmeyi, seçilmeyi öğrendim sene 1934’te. Dünya’ya daha geniş çerçeveden baktım korkusuzca… Müthiş bir duyguydu ruhuma hükmeden…!!!

Sevgili Atam’ın sayesinde, kadın olmanın hazzını tatmı
ştım. Ben de, insan yerine konulmuştum. Sofrada, tarlada, yolda, sokakta, fabrikada, evde, erkeğin arkasında değil; hemen sol yanındaydım. Kısaca; tüm mecliste artık, bir değerim vardı. Beni, ben olduğum için seveceklerdi. Ruhumla, benliğimle hareket etmenin ayrıcalığını yaşamama izin vereceklerdi. Özgürce seçecek, seçilecektim. Herşeye rağmen, ruhum özgürdü ve özgür kalacaktı. Önce; kadın, sonra iyi bir eş, çocuğuma mükemmel bir anne, çalışan-üreten ve hakkını hak ederek alan kadınlarımızın, özgür ruhlarını temsilen varım ben…!!!

İstiyorum ki; Atamın biz kadınlara verdiği değeri, sizler de anlayın artık….!!! Kadınların ruhunu incitmeden yaklaşın…!!! Sevin, koklayın onları narin bir gül gibi. Kırmayın taze fideleri, açmamış çiçekleri…!!! Ne olur, soldurmayın onları, esirgemeyin sevginizi-hoşgörünüzü…!!! Şiddete başvurmadan, kana bulamadan özgür bırakın lütfen
KADINLARIN RUHUNU…!!!



KEZBAN KOÇAK / İstanbul 05.12.2020
www.kafiye.net