“ACI-TUZLU AŞK DENİZİ”


Muğla-Fethiye’de çekimleri gerçekleştirilen Rus Dizisi’nde Türk anne “Ece Hanım” karakterini canlandırmak müthiş keyifliydi. Rus yönetmen Seva, harika bir yönetmenlik yaptı. Çok zeki, pratik ve oyuncuya pozitif enerjisiyle destek olan muhteşem yetenekte bir insan. Onun bana kattığı enerjiyle, kendimi gerçekten “Ece Sultan” gibi hissettim. Zaten iyi bir yönetmen; oyuncuyu gerçekçiliğe yaklaştırır ve karaktere ruh üflemesine sevk eder. Yani; oyuncuya yer-mekan kavramını öğreterek, sözün özü yerim dar dedirtmeden, kamera önünde beden dilini nasıl kullanması gerektiğini ince ince oyuncunun ruhuna işler.

Ben, Ece Hanım gibi önemli bir karakteri, Rusça dilini bilmeden ama anlamaya büyük gayret ederek, ana dilim Türkçeyi kullanarak oyunculuk yeteneğimle canlandırmayı başardım. Senaryo gereği bazı sahneleri Türkçe, bazı sahneleri de Rusça konuşarak çektik. Ve ben, kendi sesimle hayatımda ilk kez Rusça dublaj yaptım. Canlandırdığım karaktere ruh verdim. Farklı bir dili konuşmak çok zor olsa da, azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz diye düşünüyorum.

Açıkçası; başarmanın hazzını yaşadım ve eğer ukalalık olmazsa kendimle gurur duydum. Yeter ki; başarabilmek için gayret edelim ve kalben çok isteyelim. Uyumlu bir ekiple yola çıkmışsanız, gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden çözülecektir. Rus ve Türk ekibi çok başarılı bir şekilde projeyi tamamladı. Gerek teknik ekip, gerekse oyuncular uyumu güzel yakaladı. Görüntü yönetmeni Japon Makoto, çok profesyonel çalıştı. Yapımcılar da, desteklerini esirgemediler. Rusların tanınmış, ünlü baş rol oyuncusu Tanya ile beden dilimiz, mimiklerimiz müthiş örtüştü. Küçük oğlum Akif karakterini canlandıran Sevgili Oğuzhan ve büyük oğlum Orhan karakterini canlandıran Sevgili Özhan’la da sahnelerimiz çok başarılı geçti.

Benimle aynı sahneleri paylaşan tüm oyuncu arkadaşlarıma katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Sabah’ın 7’sinde makyaj ve kostüm’le başlayan set hazırlıklarında bana büyük özen gösteren makyaj ve kostüm ekibine teşekkür ederim. Eeee tabii ki, otoriter ve süslü Ece Hanımı sete hazırlamak kolay değil. Kast direktörümüz dünya tatlısı Sevgili Ezgi başta olmak üzere; tüm ekibine, reji asistanlarına, özellikle Tina ve Müslüm kardeşlerime binlerce teşekkürler… Hepinizi çok sevdim. İyi ki böyle güzel bir ekiple yollarımız kesişmiş.


Ve son olarak diyorum ki; -“Hayat Sürprizlerle Dolu ve Yaşamak Çok Güzel. Nefes Aldığını Hissetmek Ne Kadar Değerli.” Benim oyunculuk yaptığım zaman, nefes aldığımı hissetmemdir hayat. Kezban’ın gerçek replikleridir bu düşünceler. Ece Hanım karakterinin bir repliği ile sözlerimi noktalamak istiyorum. Yoksa yazacak çok şey var aslında. Biraz da merak edin gelişmeleri. Ece Hanım, yürümeye başladığı zaman şöyle dedi; -“Meğer hayat, devam ediyormuş.”


Hayatımızın devam ettiğinin farkında olmamız dileğiyle; herkese selamlar, sevgiler….



Kezban KOÇAK /17.10.2022 Antalya
www.kafiye.net