Yılları Anımsamak!

Merhaba sevgili dostlarım. İyi akşamlar. Nasılsınız, neler yapıyorsunuz? Yeni yıla girmenin telaşesinden burnunuzun önünü göremiyorsunuz. Bu kadar telaşayla girmeyin. Nasıl olsa bir sonraki günde yine çoğumuz hüsran ile uyanacak.

Ben bu akşam geçmişin hesabını yapıp yeni yıla daha neşeli gireceğim. Yıllar o kadar hızla ilerlediki; nasıl geçtiğini anlayamadım. İlk okul, orta okul derken liseden mezun oluverdi ve hayata atıldım. Bu dönemde kendimi iş, siyaset ve yazı ile tanıştım. Kıbrıs çıkartması milli duygularla birlikte şiir yazma ile tanıştım. Tam bu sıralar İstanbula gidip gelmelere başladım. Şair ve yazarlarla tanıştım. Böylece yaşamımda değişiklikler ve dünya görüşüm ile ilgili eğitimde yaşamımda önemli yer tuttu.

Sevgili dostlarım. Ben milli duyguları öğrenme ve sahip çıkma konusunda ençok milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ile doğruların araştırılması ile öğrendim. Necip Fazıl’dan; yazmayı, şiir ve milli duyguların önemini, yazılarda noktalama işaretlerini öğrendim. Ancak şiirde ve düz yazıda büyük harf küçük harf kurallarını kullanmayan bu kuralları kullanmayan yazar ve şairlerden debozuk Türkçeyi; İsmet Özel , İlhan Berk, Hidayet Karakuş, Aziz Nesin gibi önde gidenlerden öğrendim ve karşılarına dikildim.

Gelelim siyaseti Prof. Necmettin Erbakandan. Yaşamda ve görevde cesareti ve biraz da vatan için dikkafalı olmayı Turgut Özaldan. Hayatta ve siyasette demagojiyi Süleyman Demirelden öğrendim. Şimdi aklınıza İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal’dan ogrendiklerin yok mu? Vallahi onlar yasaklarla uğraştılar, karşısındaki kişileri karalamaya çalıştıklarından bana doğruluk üzerine örnek olamadılar. Bunlar asla bende iz bırakmadı. Sadece bıraktıkları; din düşmanlıkları, kılık kıyafet düşmanlıkları, yalan, dolan ve düşmanlıkları kaldı.

Sevgili dostlarım. Okumam gerektiğini, Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamak gerektiğini, önce vatan, namus, din, aile ilim ve terakkinin önemini Peygamberimiz hz. Muhammet (sav) ile ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendim ve doğruluktan ayrılmamak için çalıştım. Annem, babam, öğretmenlerimin emekleri ise yaşamımda ayrı yer eder.

Sevgili dostlarım. Geçmişe dönük ve yeni yıl deyince aklıma gelen bu nostalji sanırım sizleri de değişik bir geçmişe götürdüğümü saniyorum. Yeni yilin Turk ulusuna, halkimiza, Turki devletlere; sağlık, huzur, mutluluk, bereket, başarı dolu günler getirmesini diliyorum . Mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi diliyorum. Saygılarımla

31.12.2022 / Cumartesi/Karabağlar

Huseyin Durmuş
Emekli edebiyat öğretmeni
Şair ve yazar
www.kafiye.net