Beğeni Ve Yorumlar



Günaydın sevgili dostlarım. Nasılsınız, neler yapıyorsunuz? Gönlünüz hoş, umutlarınız daim olsun. Bu gününüz dünden daha güzel geçsin. Ben sözü uzatmadan kısaca anlatmaya çalışayım derdimi.

Malum dün 30 ağustos zafer bayramını kutladık. Güzel hazırlıklar yapılmış ve huzur içerisinde kutlamalar yapıldı. Görsel ve sosyal medyada kutlamalar yapıldı. Şair ve yazarlar, ressamlar paylaşımlar yaptı. Yazılar yazıldı, resimler paylaşıldı. Videolar paylaşıldı. Anlayacağınız zafer bayramı kutlamaları büyük bir özenle yapıldı.

Şimdi gelelim karamanın koyununa. Bütün paylaşımlara baktım. İlginç bir durum ortaya çık. Aslında ben paylaşımların için yorum ve begeniyi beklemiyorum. Başka dostlardan beklemiyor. Ama bazı Şair ve yazarlar neden yorum ve beğeni yapmıyorsunuz diyorlar? Bu soru soranların sosyal medyada beğeni Ve yorumlarına baktım. Bayanlar yarı çıplak erkek fotolarına, erkek kadın yarı çıplak fotolarına beğeni Ve yorum yapmışlar. Erkeklerde aynı durumda. Bazı erkek Şair ve yazarlar şiirlerini bayan resimleri ile süslüyor ve ya yarı çıplak bir birine sarılmış kişilerin resimlerini paylaşmışlar. Adaletten, kadına saygıdan bahsedenler sex konu olunca sinir tanımıyorlar. Yazılarında kendileri kişilikleri ve efendilikleri ile ortada duramiyorlar.

Kısacası sevgili dostlarım. Bazı şair ve bayanlar özgürlük sınırlarını aşıp ahlak yoksunu olarak ortada kol geziyorlar. Güzel bayanların, yakışıklı erkeklerin resimlerinde yorum ve beğeni için sıraya geçmişler. Demek ki bu durum hiç iyi değil. Toplum bu sosyal medya sayesinde çökmeye başlamış. Aman dikkat, bu vatan bizim için son topraklar. Şerefimiz, namusumuz ve ahlakımıza sahip çıkıp koruyalım.

Bu konuda açıklamalı bir yazı hazırlıyorum.

Saygılarımla.



31.08.2022 pazartesi/Karabağlar



Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair Yazar

www.kafiye.net