KİME DOKUNURSA GIDIYOR!

Günaydın sevgili dostlarım. Dün akşam rüyamda Kemal bey konuşmak, dertleşmek için çok çaba harcadım, ne yazık ki olmadı ve bulusamadik. Bu güzel bir rüya idi, çünkü rüyalar tersine olacaktır. Onunla konuşa bilseydim güzel istek ve söylemlerim olacaktı.

Gelelim söyleyeceklerime. Biliyorsunuz Avrupa’daki hükumet başkanları birer birer istifa ediyor. Hatta bu durum Amerika kitabına da uzandı. NATO toplantisin İngiliz başbakanına omuzuna dokunarak Selam veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, aynı gün ABD başkanı ile şakalaştı. Aynı gün İtalya başbakanı, Fransa cumhur başkanı ve Almanya başbakanı ile sakalastilar. Toplantı bitti, devlet başkanları memleketlerine döndüler. Aman Allah’ım, bir fırtına koptu ki sormayın! Neler neler olmadı!

Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hangi devlet adamına dokunduysa hepsi bir anaforda yıkılıp gittiler. İlk önce İngiliz başbakanı istifa etti. Sonra ABD başkanının görevden alınma durumu başladı. Derken İtalya başbakanı istifa etti. Almanya başbakanını da istifa ediyor. Sırada da Fransa cumhur başkanı görevinden istifa ve yeniden seçim kararı alabilir. Allah’ım, cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ne mübarek eli var ki, dokunduğu kişiler siyasetten çekiliyor. Yani çok sihirli eli var ki, dokunduğu kişiler iflah olmuyor.

Gelelim benim Kemal bey konuşmak istediğim konuya. Siyasi hayatı sallantıya girenler cumhurbaşkanımıza çok hakaret etmişlerdi. Sim hepside hakaretlerinin altind kalarak birer birer el sallıyorlar. Bu durumu Kemal beye anlatacaktim. Cumhurbaşkanımıza sakın hakaret etme. İftira atma, doğrusu ne iş onu söyle. Hırsız, hain, basiretsiz, çetelere para aktarıyor, kendini aktarmak için Yurt dışına bütün ailesiyle birlikte mal varlıklarını kaçırıyorlar….

Kısacası sevgili dostlarım, eğer Kemal bey ile görüşme yaparsam ona söyleyeceğim şu: ” Kemal bey, batıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey kim hakaret ettiyse saldirdiysa inan birer birer gidiyorlar. Kiminle kucaklaşma yapsa , tokalaşşa bilhassa omuzuna ve koluna dokunsa birer birer gidiyor. Cumhurbaşkanımızın çok kıymetli bir eli var. İlahi bir de güç var o elde. Batılılar diyorlar ki: kime dokunsa birer birer gidiyor. İşte bu durumlar nedeniyle bana sorarsanız Cumhurbaşkanımızdan uzak durun, kendinizi koruyun. Hani tokalasirsaniz, elinize ve ya omuzuna dokunursa kesinlikle bir kerametolusur ve sizde yolcu olabilirsiniz. Bir vatandaş olarak böyle bir uyarıyı yapma ihtiyacı hissettim. Ayrıca 6 li masave cevresindekileride bun sonra dikkat etmeliler. Aksi halde seçimi göremeden sahneyi terk edebilirler. Haydi hayırlısı olsun. Benden söylemesi, dikkat etmesi gerekenler başta Kemal bey olmak üzere 6 li masa ve çevresinde bulunanlar olmalı.

Kalın sağlıcakla.



25.07.2022 pazartesi/Karabağlar



Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net