Günaydın. Harika bir güne merhaba.



‘Bir eserin bütün insanlık için yararlı olması için iyi ve kötüyü ayırması güzel ve anlaşılabilir olması gerekmektedir. Sanat ancak belli bir sınıf için değil büyük kitleler için yarar sağladığı zaman sözü edilebilir bir değere ulaşır’. Lev Tolstoy

Yılın altıncı, toplamda 17 . sayısını çıkardık.Tam 40 sayfayız. 1.Yılımızda aldığımız ödüllerle, kütüphanelerden, tiyatro fuayelerinden, Belediye okuma salonları ve cafelerinden sizlere merhaba diyoruz.

‘SANATKıbrıs’ Gazetesi Haziran Ay’ı 17 .sayımız İzmir Bölge sayfalarımızda;

Yaşamın manâsı, aslında kendini ‘yalnız’ olarak tanımlamayanların bile içinde bulunduğu ruh hali; işte, yalnızlık böyle bir şeydir.

Sinsidir çoğu zaman; hissetmezsiniz, nasıl da taşmıştır gözlerinizin içinden, anlamsızlaşmıştır.

‘Dost’ sandığınız sohbetler

bir onarılmaz yara; belki, aynı zamanda dermandır yalnızlık..

‘Tercih Edilen Yalnızlık’

Köşe yazımı okuyabilirsiniz

Levent Suer

Farkındalık kelimesi ne çok anlam yükler insana.. İşte bunu en çok da SANATA değer veren, bu yolda çaba gösterenlere, hayat verenlere

verdiği önemle mekânını açan Ramazan Yavuz kardeşimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Ramazan’lar ne kadar çoğalırsa

bu ülke sanata daha fazla anlam

yükleyecektir. Hadi siz de Dilek

Cafe’yi keşfedin yazımı okuyabilirsiniz

Haber/ Levent Suer

Peki size empat mısınız diye sorduğuma göre tam anlamıyla bir tarif yapalım o zaman. Bir kişiye empat dediğimizde, iletişime geçtikleri insanların duygularını hisseden ve birebir yaşayanları kast ediyoruz. Bu noktada iletişim halinde iki insanın eşduyumundan yani arkadaşlıktan öte duygudaşlıktan bahsetmek daha doğru olur. Lafın kısası karşı tarafın yaşadığı olayları içselleştiriyoruz.

Belgin Özaşkın Koçer

köşe yazısını okuyabilirsiniz.

İçinde yürümeyi başaramamış insan, dışında sendeler ve hep bir yerlere tutunmaya, bir yerlerden beslenmeye, bir yerlere ait olma ihtiyacı duyar. Sen içinde o ilk adımı at korkma! zamanla göreceksin ki kervan yolda dizilecek , daha da güzelleşecek.

Ahmet Dinç Kayıp Anahtar köşe yazısını okuyabilirsiniz

Art İstasyon Grubu’ndan “Yaza Merhaba” sergisine görkemli açılış

küratörlüğünü sanatçı ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Mona Muzo ’nun yaptığı ve

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4-11 Haziran tarihleri arasında Basmane’deki Tarihi Bıçakçı Han’da Art İstasyon Plastik Sanatlar Grubu’nun 3. Yaza Merhaba Sergisinin açılışına, Resmin duayenleri olarak bilinen Turhan Enginoğlu, Nimet Topkaç, Mete Sezgin ve resim sevdalısı yüzlerce kişi katıldı. Sergi, dört ayrı disiplinden 54 sanatçının eserlerini bir araya getirdi.

Haber/ Levent Suer

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında Devlet Opera ve Balesi’nin seçkin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festivalin açılışını İzmir Devlet Opera ve Balesi Solistleri ve Orkestrası Gala Konser’i ile 24 Haziran Cuma günü yapıldı. Librettosu Victor Hugo’nun romanından uyarlanan, müziklerini besteci Bujor Hoinic’in düzenlediği Notre Dame’ın Kamburu 28 Haziran Salı günü sahnedeydi. Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri La Traviata ise 2 Temmuz Cumartesi günü sahnedeydi

Haber/ Levent Suer

Gazetemizde yerlerini aldılar. Yolları açık olsun. Sizlere söz verdiğim gibi, ‘SANATKıbrıs’ sizleri tanıtacak, haber olacaksınız, yeni okur ve tanışıklıklarınız olacak. İngiltere, Londra’da, Avustralya Melborn de, Kosova’da, Azerbaycan’da, Almanya Stuttgart, Girne’de, Lefkoşa’da, ülkemizde İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya da Abonelik sistemiyle, okurlar tarafından SANATKıbrıs Gazetesinde okunacaksınız. Abonelerimizin ve sponsorlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla . sayımızı da çıkardık. Binlerce teşekkür sizlere

Abone işlemleri devam etmekte. Hala SanatKıbrıs’a ulaşmamak niye? İzmir ve Ülke yazarlarını, etkinliklerinizi, sergilerinizi, dernek çalışmalarınızı, gösterimlerinizi ulusal ve uluslararası yayınlayan bir gazete. Geçen sayılar toplu olarak gönderilmektedir. Gazetenizi, İzmir Dilek Cafe’ den temin edebilirsiniz.

Not/ Okurlarımız ve abonelerimizin dikkatine. Eksik sayırlarınız önümüzdeki haftadan itibaren sizlere ulaştırılacaktır.



Levent Suer

SANATKıbrıs Gazetesi

KöşeYAZARI

TÜRKİYE

İzmir Temsilcisi
www.kafiye.net