HAYDİ BIRAZ GÜLMEK İÇİN KENDİMİZİ ZORLAYALIM!!!


Günaydın, Günaydın, Günaydın sevgili dostlarım. Yüzünüz güleç, gönlünüz hoş, umutlarınız daim olsun. Bu gününüz dünden daha güzel geçsin. Mutlulukları dostlarınızla güzel bir akşamda paylaşmanız dileğimle.

Sevgili dostlarım. Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir insanı, bazı söylemleri dikkatimi çekmeye başladı. Nasıl çekmesin ki…. Akşam yatmadan önce kahkaha atarak elinde gösterdiği yalan yanlış, aslı astarı belli olmayan bizim gözümüze sokmaya çalışırken kendi gözünde sokacak neredeyse.

Pkk/pyd terör örgütü icin; ” pkk ve pyd bizemi saldıracakmış. Bu bir yalan.” Sırf oy avcılığı diye söyleyenler olsada Selahattin Demirtaş, fetoculer ve Osman Kavala’ yı kurtarmak için durmadan çalışıyor ve hainlerin yanında onları nasıl kurtarırım diyor!

Şimdi en ilgincine gelelim. Yürüyen merdivenlere ters biner, ama yüzü kızarmaz yaptığı açıklama ile. Trakya ayrı bir bölge sanki bir devletmiş gibi anlattı. Hadi dili sürçtü dedim. “Çorum, dünyada yüksek düzeyde ihracatı olan bir devlettir.” Kulaklarıma inanamadım. Hele Türkiye’de yüzölçümü en büyük ilimiz için söylediğine ne demeli!!! ” Konya, ekonomisi düzgün, ihracatı çok yüksek olan bir devlettir.” demez mi! İnanın kahkahalarla gülmeyi yerde yuvarlanarak gülmeye başladım ve inanın dostlarım gözlerimden seller gibi yaşlar aktı.

Gelelim şimdi şu şeytanın bana fısıldamasına. Şeytan bana: ” Bak vatandaş. Sen çok dikkatliyim, bana kimse kül yutturamaz!!! Ben sagken bu ülkeden bir karış toprak dahi başka ülkeye verilemez diyorsun. Ama bak chp lideri Kemal bey ne yapıyor. Trakya devlet oluyor. Sen de bunu duya duya yedin mi? Ülkeden Trakya devleti koptu mu? Dahası Çorum Karadeniz bölgesinden koparilip Ülkeden ayrı bir devlet oldu mu? Dahası mi, başkentiniz ile kapı komşusu olan koskocaman Konya ilide devlet oldu mu? Bakalım seçime kadar parça parça başka hangi iller ve bölgeler devlet olacak??? ” demesin mi, inanın şok oldum. Gülsem mi, ağlasam mı karar veremedim.

Her neyse dostlar. Kemal Kılıçdaroğlu daha cumhur başkanı olmadan bazı il ve bölgeleri terk edeceğini açıkça belli ediyor. Neden biliyor musunuz; ülkeyi daha rahat yönetmek için. Böl parçala yut.


05.06.2022 / Cumartesi/ Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net