Hastanın Korkağı Sadece Günleri Sayar




Hastalığın bendeki seyir durumu.



Birinci gün (20 Mart 2022) ; boğaz ağrısı, öksürük nöbetleri, burun akıntısı ve 37+ derece civarında ateş.Spor yaparken herhalde terimin üzerimde soğuması sonucunda hasta oldum.

ikinci gün ; acile gidip ilaç yazdırayım dedim, hemen corona testine sokarlar deyip vazgeçtim. Eşimin nöbetine denk gelmiş telefonla söylediklerini parol ve c vitamini bol su ile o günü geçiştirdim.



üçüncü gün ; boğaz ağrısı ve yanma, öksürük krizleri ve nöbetleri, burun akıntısı, baş ağrısı. henüz eklem ve kas ağrılarım yok .Soğuk algınlık deyip geçiştirdim.Bol su tükettim.




dördüncü gün ; henüz düzelme yok. Ağrı kesici, parol ve c vitamini kullanmaya devam.




beşinci gün ; ateş 35 derece (ateş ölçeri bozdum sandım). boğaz ağrısı ve yanma, öksürük krizlerine ve nöbetlerine devam. Hafif omuz ve sırt bölgemde kas ağrıları var. (bu gün sesim de gitti.)



Acilen doktora git dediler. Kan tahlili ve göğüs tomografi çekilecek, kan değerlerindeki yüksek ve düşük değerleri google ile aradım. genel olarak enfeksiyon kaynaklı değişiklikler. Vücudum sanki savaşmaktan bitik durumda.



Altıncı gün :antibiyotik kulllanmaya başladım. göğsüm nefes alıp verirken ağrıyor. Öksürük krizleri ve nöbetleri devam ediyor. Biraz yürüyüş yapayım dedim. Apartmanin merdiveni indim inmesine sokağa çıkmak gibi lüksüm olmadığını anladım,nefes nefese kaldım.




yedinci gün : boğaz ağrısı yüksek seviyede. yutkunurken boğazım acıyor. ses halen gidik durumda. öksürük krizleri devam ediyor. genel olarak ilk günlerden daha stabili durumdayım. ama göğsüme ağrılar giriyor. Bunu eşimle konuştum hastalarının takibini anlattı.




sekizinci günün sabahı : boğaz ağrısı var. ses halen gidik durumda. göğüs ağrısı arada sırada ben buradayım diyor. Ayrıca öğleden sonra kuvvetli baş ağrısı başladı. Ağrı kesiciler ile ağrıyı baskıladım. Halsizlik var.Verilen ilaçlar ağır geldi. İshal etti beni. Öksürük devam ediyor. Düzelme devam ediyor. Ses düzeldi gibi. ama ciğerlerim bitik gibi.



dokuzuncu gün : hay ben böyle gribin. baş ağrısı, öksürük krizi ve nöbetlerim azaldı. biraz düzelme gösteriyorum gibi. boğaz ağrısı duruyor ve sesim normale döndü. İshal devam.Biraz bağırıp çağırayım dedim,öksürük krizi gelince rahat 2-3 dakika sürüyor.Düzelme durumu %50-60 diyebilirim. öksürük kronik oldu. burun akmaya başladı.Balgam söküyor ciğerler. Boğaz ağrısı hafifledi. Tahmini iyileşme süreci 15 günü bulur.




0nuncu gün : öksürük krizleri ve nöbetleri azaldı. Ama gelince gene ciğerleri sökecek kadar öksürtüyor. Boğaz ağrısı biraz hafifledi. Kısmi olarak yorgunluk var. İyileşme süreci başladı diyebilirim. Bu gün kalktım etrafı toparladım ve yine ishalim.


Ömrüm boyunca böyle bir illet hastalık geçirmedim. hasta olan herkese çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.


Tanıma gelince : bulaşı ve yayılma hızı çok yüksek olan grip varyantı . Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir gribal enfeksiyon türü.

İlknur  Yıldırım
www.kafiye.net