TAVŞANA KAÇ, TAZIYA TUT!

Sevgili dostlarım. Son günlerde ilginç olaylarla karşılaşıyor. Bir siyasi belediye başkanı bir elçi ile yemek yiyiyor, durum ortaya çıkınca baskan; ” bana iftira, kumpas, karalama yapıyorlar. ” diyor. Kısa zamanda durum ortaya çıkınca özür dilemeye çalıştı. Hay Allah; insanların kendi kendine bu kadar açık ve net tuzak kurmalarini de görmeye başladık.

Şimdi dünya televizyonları günlerdir; Avrupa-Rusya-Abd- Ukrayna tartışmasına yorum üzerine yorum, tehdit üstüne tehdit, uyarı üzerine uyarı. Zavallı Ukrayna! Senin üzerinden süper güçler ne kadarda pazarlıklar yapılıyor. Hele abd ve Rusya o kadar çok kararlılık ki konuşmalarında, inanın Ukraynaya kimse senin isteğin, düşüncen nedir diye sormuyorlar. Biri Ukrayna işgal edilecek, diğeri ben ukraynayı işgal etmeyeceğim.

Bu kapismada öyle bir yaygara tehditler var ki! Bir taraf ekonomik yaptırım uygularım diyor. Diğer taraf; müdahale ederseniz bize ve ekonomik yaptırım uygularsanız bizde petrol ve doğalgaz ambargosu koyarız. Yani sevgili dostlar tehditlerin bini bin para.

Gelelim sadede dostlarım. İki süper devlet yeni savaş silahlar üret ve ekonomilerde büyük bir sıkıntı yarattı. Hem silahlarını denemek, hemde piyasaya silah satmak için avuçlarını ogusturuyorlar. Insanlar olmuş ölmemiş umurlarında bile değil. Savaş çıkmak zorunda bu süperler göre. Önemli olan fakir ülkeler ve bu ülkelerden kullanılacak insanların para karşılığı ölmesi. Süperler üretecek, savaştıracak. Nasılsa ölecekler kendilerinden değil. Önemli olan silahların gücünün denenmesi. Zenginin malı fakirin çenesini yorarmış. Zenginler kazanacak bizler yorum yapacağız, bir birimizi kıracağız. Yerden bitercesine yorumcular çıkacak.

Son sözüm şu dostlarım. Hani bir atasözümüz var; ” Tavşana kaç taziya da tut.” diyorlar. Allah sonumuzuhayirli eylesin. Zenginler havadan para kazanacak, fakirler para kazanmak için ölecekler.

Saygılarımla.

26.01.2022 Çarşamba/ Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair Yazar

www.kafiye.net