İTHAL SAVAŞÇI DÖNEMİ BAŞLADI

Günaydın sevgili dostlarım. Güzel bir gün ve tüm güzellikleriyle akşama etmenizi diliyorum. İnşallah tüm dilekleriniz kabul olunur.

Dostlarım üç gündür tv haberlerinde bazılarına göre ilgin, bana göre ise ilginç değil. Dikkatimi çeken en önemli haber ise Ukraynanin eski cumhur başkanı savaş kıyafetini giymiş, savaşmak ve ülkesini savunmak amacıyla savaşa katılmış. Birde ben muhalefet lideriyim, ancak yurt savunması söz konusu olunca ben liderimiz olan Zelenskinin yanında savaşa hazırım. Beraber ülkemizi savunma zamanıdır, ayrılık, muhalefetcilik olmaz. Ne kadar güzel değil mi? Peki bizim 6 ayaklı muhalefet böyle bir durumda ne yapar acaba? Olsa olsa bir salonda tv izlerken çay yudumlar. Bu iş daha garantili olsun diye ülke dışında yandaşlarına birlikte seyre devam derler. Siz ne dersiniz bu duruma?

Bir de savaşçı ithalatı. Rusya ve Ukrayna kendi vatandaşları savaşta on cephede savasmamalari, ölmemeli için ücretli ve gönüllü asker ithaline başladılar ve yarış yapıyorlar. Ukrayna dünya vatandaşları arasında ayrım yapmadan gelecekleri alıyor. Rusya ise suriyede ypg, pkk, Suriye gönüllülerini ithal edip Ukraynada cephede on safta savasacaklara yer verecek. Kendi vatandaşları ölmesin. Diğerleri önemli değil. Ölenlerin ailelerine kan parası gidecek. Ukraynada ise savaş sonunda kalacaklara; ev, Toprak, iş garantisi oluyor. Haydi hayırlısı. Bu savaşta Ukrayna ile Rusya mi savaşacak, yoksa dünya yurttaşları mi? Ne kadar ilginç bir savaş!

Bu arada bizde bir çok kabadayı var. Hani eşlerini, sevdikleri kadınları ve tanımadığı kadınları öldürenler. Yollarda magandalik yapanlar. Enerjinizi burada harcamayın . Rusya ya da Ukraynaya gidin. Gücünüzü, kuvvetinizi orada savaşarak gösterin. Böylece savaştan sağ cikarsanz, işiniz,arabanız, eviniz ve sarışın eşiniz olacak. Ne dersiniz? Bu kabadayiligi gösterme cesaretiniz olacak mı?

Saygılarımla.

12.03.2022 cumartesi / Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net