EYLÜL’DE MUTLULUK



Sonbahar mevsiminin en güzel ayıdır Eylül bence. Ayfer Hocamı da, Eylül ayının yedisinde mutluluk kervanına katıp, yolcu eyledik. Umarım her şey gönlünce olur ve mutlulukla gülümser hayata. Ruhundaki güzellik, ay parçası yüzüne yansımış zaten. İsminin anlamında gizlidir, “Ay Işığı” sözcüğü. Gerçekten de, güzel yüreği Ay Işığını kıskandırır. Beyaz gelinliğinin içinde bir başka güzeldi benim hocam. Her ne kadar Eylül ayı hüzün ayı olarak bilinse de, o tüm hüzünlere inat; ışıl ışıl gözleriyle ve gülen dudaklarıyla nikah memurunun uzattığı mikrofona haykırdı kocaman bir “EVET”. Hepimiz dakikalarca alkışladık…


 Mutluluğun mevsimi olmazdı çünkü. Hüzün ayı da ne demekti. Eylül; sararan yapraklarıyla ayrılıkları anımsatsa da bizlere, artık “Eylül’de Mutluluk” da var diyebiliyoruz. Yeter ki; yüreklerimizin feri sönmesin. Varsın sararsın yapraklar…!!! Nasıl olsa yeniden yeşerecek her bahar. Hafiften tenimizi ürperten rüzgar, ıslık çalsa da, ayaklarımız bu ritme de uyum sağlar. Hele bir de, doğanın müziği orkestra ile birleşince uçan saçlarımız, alkış tutan ellerimiz ve zıplayan ayaklarımızla nasıl bir harmoni oluşturmuşuz anlatamam.



Kısaca; Eylül’de de mutluluk yakalanır, uyum sağlanır, eğlence yapılır. Kim demişse, yalan söylemiş. Hüzün ayı olsa, değerli müzisyen duayeni Alpay; -“Eylül’de Gel” der miydi sizce? Tüm sevenler, sevilenler Eylül’de, okul yolunda buluşur muy du? Gerisini siz düşünün ve doğru karar verin. Kararınızın arkasında da durun ama. Bence; Mutluluğa her mevsim yelken açılır. Çünkü; gökyüzünün ve denizin maviliği tükenmez. Sadece; araya bazen bulutlar, bazen de girdaplı dalgalar girer. Mutluluğun anahtarı da, kilidi de herkesin kalbinde saklıdır. Yeter ki; kalplerimizin kilidi pas tutmasın ve kırılmasın…!!!




Kezban KOÇAK-İstanbul / 13.10.2021

www.kafiye.net