Günaydın Sevgili Dostlar

Günaydın, Günaydın, Günaydın!!!!! Günaydın dostlar, günaydınlar canlılar, günaydınlar doğa, günaydınlar gökyüzü. Kusursuzca ve günaha girmeden yaşamak kadar daha güzel bir hayat var mı? İnsanları kırmadan, insanların inancı ile dalga geçmeden, karşınızdaki kişinin insan oluşuna ve inancına saygı göstererek yaşamak çok güzeldir.

Dostlar; küçük serçe Sezenin son eserini görünce hiç şaşırmadım. Fetocu babası tarafından evlatlıktan reddedilen küçük serçe boynundan büyük bir işe soyunmuş. Şaşırmadım serçenin inancıma saldırısına. Sanırım son zamanlarda gözden düştü, masrafları çoğaldı, giderlerini karşılayamaz hale geldi. En kolay zengin olmak; Allah’a , peygambere, İslam dinine hakaret etmek hemen popüler olursunuz. Ama bu arada fena çarpılacak. Allah onun sonunu hayırlı eylesin.

Sevgili dostlar, bu hafta çok ilginç ve hiç beklemedim bir biçimde karşıma çıktı. Hani gözden düşeni ayağa kaldıralım dedikleri bir olay var. Güneydoğuda bir aşiret ismini, bir siyasi için kullanar siyasi liderimizi peygamber soyundan geliyor diye söylediler. Kemal Kılıçdaroğlu Kureyş kabilesinin, peygamber soyundan geliyor deyiverdiler. Halbuki bu ilgi ile alakası yok ve peygamber soyundan da gelmemektedir. Güney doğu Anadolu’daki Kureyiş aşiretinden gelmektedir. Son zamanlarda demekki Kemal beyde çaptan düşünce kurtarmanın yolunu hemen buldular. Bu arada peygamber soyundan gelen; peygamber ahlaki üzerine yaşamak, doğru olmak, güvenir olmak üzerine yaşamak zorundadır. Bakalım bu insanlık yaşamını ne kadar yaşayacak.

Dostlarım, çok konuşulacak konular var ama sizleri fazla meşgul etmek istemiyorum.

Saygılarımla.    



18.01.2022 Salı/ Karabağlar




Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair yazar

www.kafiye.net