Merhaba Dostlar

Sevgili dostlarım. Nasılsınız, iyi misiniz , neler yapıyor, nelerle uğraşıyorsunuz? Ben mi, ben emekliligin tadını çıkarıyor, aylak gezenlerin takımında evde yapacağım işleri düzene sokmaya çalışıyorum. Biliyor musunuz eskiden İzmirin havası sıcak oluyordu. Fakirlerin ve emeklilerin yaşayacağı güzel bir şehirdi. Ancak bu sene hava da soğudu. -1 derece sıcaklığı bu sene 8 gün gördük. Kışın ortasındayız bakalım eksinin altında kaç defa göreceğiz. Iyiki elektrik sobası var, arada salonu işitiyorum.

Sevgili dostlar. Biliyormusunuz dünya mesgalesinden dolayı ahireti unuttuk. Ahiretin hesaplaşmasını yapmıyoruz. Dostlarım aman dikkat. Küçük kıyamet alametleri hızlı bir şekilde meydana geliyor ve ne yazık ki insanlar çok hızlı bir şekilde kıyamet alametleri işleme alıyor. Aman dostlarım yaşantımızda dikkat edelim. Bizi cehenneme götürecek olan o tatlı ve yıldızlı hareketlerden uzak duralım. Şimdi diyeceksiniz ki sen kendine dikkat, bizi düşünme! Her koyun kendi bacağından asılır. Ahhh, keşke öyle olsa.

Sevgili dostlar, insanı insan olarak görmeyen insanımız keşke kendisine istediğini başkası için de istese! Toplumumuz çok aceleci, tahammülsüz, asabi, acımasız hareket ediyor. Kısacası indikten nasibimizi yaşamaya devam ediyoruz. Ne yazık ki bile bile cennet kapısı yerine cehennemin kapısını açarken güle güle gidiyoruz.

Dostlar. Uzun zamandır hastanelerde doktor ve hemşirelere saldırılar yapılıyor. Bazen doktor ve ya hemşirelerin kendi aralarında az da olsa ihtiras nedeniyle saldırı oluyor. Ben diyorum ki, bu saldırıları yapanları ilk önce hastanelerde tedavi yapılmasın. Parasıyla tedavi olsun, isterse yurt dışında tedavi olsun. Ayrıca bu tür kişiler 3 yıl ile 9 yıl arasında hapsedilsin. Hastaneye ve şahıslara verdikleri zararlar, zararı veren kişi ve ya kişilerden alınsın. Belki çok gaddar bir düşünce diyebilirsiniz. Başka önlemler olmaz sanırım. Birde bu saldırılar çoğalmaya başladı. Ben bu olayları yapanların siyasi amaçlı olduğuna inanıyorum. İnsanları sokağa dökerek anarşik olayları düşüyor olabilirler. Bu da benim görüşüm.

Saygılarımla dostlarım.




18.01.2022 Salı/Karabağlar

Hüseyin Durmuş

Emekli edebiyat öğretmeni

Şair Yazar

www.kafiye.net