Bir ‎şunu diyen bir yazı '‎Tア KOCATÜRK دی Since e* 1998* BAŞARI BELGESİ Sevgili Öğrencimiz Ege ÖZCAN, 2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuzda düzenlenen "Gençliğin Gözünden Atatürk ve 19 Mayıs" konulu kompozisyon yarışmasında 3. oldunuz. Tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz. Mehmet YILMAZ Okul Müdürü‎'‎ görseli olabilir






GENÇLİĞE ARMAĞAN




 Cumhuriyetimiz için en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atamız tarafından Türk gençliğine armağan edilen en değerli gündür. Bugün her yıl Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı olarak hem ülkemizde hemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde resmi bayram olarak kutlanır .


Evet ! Bizim bayramımız, en değerli, en özel en önemli gün gençliğin gözünden ! İlk kez Fenerbahçe stadında birçok Fenerbahçeli sporcunun katılımıyla kutlanmış. 1926 da ilk defa tüm gençliğe armağan edilmiştir. 19 mayıs 1919 da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün Türk kurtuluş savaşının başladığı gün kabul edilir .


Ülkemizin düşmanın elinde tutsak durumda olduğu vaziyet 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a gelerek talihin değişmesi için ilk adımı atmış ve çok güvendiği biz gençlere armağan etmiştir. Bağımsızlık ve özgürlük bir inanca dönüşmüştür . Atamız biz gençlere öyle çok önem vermiştir ki her konuşmasında gençlere yer vermiştir . “ Biz her şeyi gençliğe bırakacağız . Geleceğin ümidi , ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir . “ derken bizlere verdiği önem , güç , cesaretle Atamızın izinde yol almalıyız . “ Küçük hanımlar, küçük beyler , sizler hepiniz geleceğin bir gülü , yıldız ve istikbal ışığısınız . Kendinizin ne kadar önemli değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız . Sizlerden çok şey bekliyorum. “ demiş ve benim gözümde , kalbimde , ruhumda sonsuza kadar yücelmiştir.


 Atamız gençlik için büyük bir değerdir. Biz gençler Atamızın evlatları olduğumuz için ne kadarda şanslıyız. Ve evet Atamızın dediği gibi çok ama çok çalışmalıyız. Atamıza verdiğimiz değer ve kendi değerimiz için öyle çok yol almalıyız ki Atamızın bize verdiği önemi tüm dünyaya göstermeliyiz.  İşte bu yüzden Atamız büyük bir liderdi. Liderlik insanları peşinden sürükleyebilmektir.


 Atatürk hedefleri kendine has değerli kişiliği ile tam bir liderdir. İşte tamda bu yüzden biz gençler sonsuza kadar Atamızın peşindeyiz. “ Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor . Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak “ derken bir kez daha Atamızın çocuklara ve gençlere verdiği önem karşısında gözümüzde yaşlarla gurur duymak zor olmaz. Dünyada kazandığı zaferleri çocuklara ve gençlere hediye eden onlara adayan tek lider bizim Atamızdır! Atatürk’ümüzdür ! Onun hedeflerini ve ilkelerini , emanetlerini korumalı ve onun gözünden gençliğe bakışını unutmadan yol almalıyız . Ve Atatürk’ümüz hep kalbimizde hep gözümüzün önünde hep aklımızda var olmalı . Nice 19 Mayıslara !

Ege Özcan    10/05/2021 Gaziemir
www.kfiye.net